Diari La Veu del País Valencià
Mozart celebra els seus 261 anys amb una festa multitudinària a les Arts

Sixto Ferrero / València.

El 27 de gener de 1756 va nàixer Wolfgang Amadeus Mozart a Salzburg (Àustria). Mozart és un dels compositors més coneguts per la societat, o almenys reconegut, encara que la seua música no siga trendingg topic ni lidere la llista de l’Spotify. Enguany, el músic austríac complirà 261 anys i com és habitual a molts centres culturals i musicals europeus ho celebraran amb acadèmies, concerts o un particular Mozart Nacht und Tag (Mozart, nit i dia), és a dir, una mena de festa rave, però al voltant del geni de Salzburg. Una autèntica marató amb tot un seguit de propostes artístiques que conflueixen amb la música, la vida i l’obra de Mozart.

Enguany, al País Valencià, també s’hi commemorarà l’aniversari del compositor i, tal com anuncià l’intendent-director artístic del Palau de les Arts quan presentà la programació per a aquesta temporada, des de les Arts s’ha organitzat una d’aquestes festes maratonianes amb el mateix nom que les que es faran arreu d’Europa: Mozart Nacht und Tag (Mozart, nit i dia). La idea prové de Davide Livermore, qui ja havia participat i organitzat diverses vegades aquest tipus de vivències culturals al Teatre Baretti de Torí, la seua localitat natal.

Aquest divendres 27 de gener, tot coincidint amb la data de l’efemèride, a les Arts començarà aquesta festa d’aniversari inusual a terres valencianes, on participaran els conservatoris de música valencians, la Universitat de València, l’IES Lluís Vives de València, el Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i els discjòqueis Eduardo Díaz i Gianluca Tavaroli. “Hi ha moltíssima gent implicada que participarà en les activitats” per celebrar aquesta festa d’aniversari multitudinària, apunten des del coliseu. De fet, a hores d’ara, en algunes activitats, sobretot en aquelles més didàctiques en què participen alumnes valencians, ja no queden localitats.

Les activitats tindran lloc al Teatre Martín i Soler, a la Sala Principal, a diferents vestíbuls de l’edifici i a l’Aula Magistral, de manera que a partir de les 20h començarà l’activitat amb un recital de lied amb diferents veus del Centre de Perfeccionament. Les Arts s’ompliran d’un Mozart vist des de la música, des dels textos de les seues obres vocals, la seua correspondència o des del ballet. També s’hi projectaran dues pel·lícules, Amadeus de Milos Forman i Juan de Kasper Holten. Allò més exòtic seran les dues sessions de discjòquei, ben entrada la nit del 27 i el Desdejuni amb Mozart a l’albada de dissabte 28. Podeu veure la programació detallada si punxeu sobre l’enllaç.

Totes les activitats són gratuïtes fins a completar l’aforament, segons informa el Palau de les Arts.

Comparteix

Icona de pantalla completa