Diari La Veu del País Valencià
ACPV mobilitza els socis per fer front al menyspreu del valencià al futbol

SFJ / València.

Ahir aquest diari es feia ressò de la polèmica suscitada a les xarxes socials al voltant del menyspreu cap al valencià que havia mostrat el Vila-real Club de Futbol, tant en el darrer partit contra el València CF com posteriorment a la xarxa social twitter, on va “blocar” els usuaris que demanaven l’ús de la llengua als perfils oficials i a l’estadi.

A les xarxes es va posar en marxa una campanya (#VilarealEnValencià) per a demanar l’ús del valencià i alhora denunciar l’actitud del club al seu perfil de twitter. Cal ressaltar que quasi automàticament després que aquest diari informara de la campanya i recollira les accions, el perfil oficial del Vila-real començà a piular en valencià i a desblocar seguidors.

Acció Cultural (ACPV) va dir la seua ràpidament, ja que diversos socis de l’entitat procedents de les comarques del nord del País Valencià, ja havien fet arribar queixes per aquesta actitud de l’equip de futbol, com així ens confirma Toni Gisbert. “Ens han arribat queixes sobre aquests fets, tant privades com públiques, al nostre servei jurídic i lingüístic i, per tant, portarem endavant una campanya”, ens apunta el secretari d’ACPV.

Reaccions d’ACPV al Twitter.

“Com que tenim implantació territorial i tenim bastant socis a Vila-real, la gent ens manifestava que estava indignada. Ahir començarem a dissenyar una campanya” que recollirà el sentit del que denuncien des de la Plana Baixa. “La farem a nivell de país, però volem que es visualitze a nivell local i comarcal, és a dir, que el moviment ha de ser local perquè la gent de Vila-real ha de dir al seu club que això no està bé”. La campanya, però, serà extensible a altres clubs valencians que amaguen la llengua. “Ens adherim des del País Valencià al fet que es moga des de Vila-real”, conclou Gisbert.

La campanya tardarà uns dies a concretar-se perquè ara mateix “estem movent diversos sectors” per dur-la endavant.

Comparteix

Icona de pantalla completa