Diari La Veu del País Valencià
ACPV reclama al Consell incloure la competència lingüística en la nova Llei de la Funció Pública

RedactaVeu / València.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) “entén” que el projecte de la nova llei de funció pública que ara ha de presentar el Govern valencià “ha d’incloure la competència lingüística plena” en els termes expressats en l’acord signat pels sindicats el passat mes de desembre, i que, segons remarca en un comunicat fet públic aquest dimarts 24, compta, també, amb el suport explícit de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

“Convençuts que serà així –apunta en la mateixa nota- ACPV felicita tots els participants pel consens assolit a l’entorn d’aquest objectiu i, més concretament, d’aquell acord, i per l’avanç que la seua concreció significarà en favor de la plena igualtat lingüística de tots els valencians, del respecte als nostres drets lingüístics i de la formació i competència del nostre funcionariat”.

Segons Acció Cultural “ara, per tant, és el moment del Govern valencià” i de demostrar “que aquest és el Govern de la gent, de la majoria de la societat valenciana, del canvi tranquil, positiu i inclusiu, del projecte de futur que es construeix amb consens social, treball discret i generositat”.

L’entitat recorda que durant el segon semestre de 2016 va treballar “amb discreció” per a “facilitar ponts i identificar punts de trobada” per a fer possible un acord en favor de la inclusió de la competència lingüística plena en la nova llei de la funció pública.

Aquest treball, apunta ACPV, va estar marcat per tres factors: primer, pel convenciment que la societat valenciana “és molt majoritàriament favorable a fer aquest pas -i més si tenim en compte que la gran majoria del funcionariat de l’administració autonòmica ja té la formació i la titulació necessàries”. Segon, perquè el canvi de cicle social i polític “exigeix de tots nosaltres responsabilitat i mètodes de diàleg i negociació que passen per l’enfocament constructiu i inclusiu, i que minimitzen l’exhibició innecessària de possibles diferències”, normals en una majoria social i política tan plural, “però que sovint alguns mitjans tendeixen a magnificar, per a acabar projectant una imatge gens positiva”, denuncia. I tercer, per “la constatació que l’acord era possible”, i que el millor acord “és aquell en què no es visualitzen guanyadors ni perdedors, sinó un avanç positiu que té en compte totes les sensibilitats i, d’aquesta manera, pot expressar-se com un triomf col·lectiu”.

Finalment, ACPV afirma que des d’aquest convenciment, “els mesos de treball discret van donar un resultat molt positiu”: un acord a favor de la inclusió de la competència lingüística plena en la nova llei de la funció pública, amb un “amplíssim” suport social, sindical i polític.

Imatge d’arixu de Puig en un acte d’ACPV.

“És l’expressió d’una sensibilitat molt majoritària en la societat valenciana, que s’adreça al Govern valencià, com a solució positiva, plural, possible i amb amplíssima base ciutadana”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa