Diari La Veu del País Valencià
Més de deu famílies atrapades al terme municipal de Sella pel temporal

Javier Cid / Sella.

El poble de Sella, a la Marina Baixa, ha sigut un dels més afectats de l’interior d’Alacant pel temporal de neu i pluges que es va viure el passat cap de setmana. Més de deu famílies van quedar atrapades el divendres després que les carreteres d’accés a les cases quedaren tallades per despreniments de roca o l’esfondrament de la carretera per la força de l’aigua.

Amb el temporal de finals de desembre i el d’ara, el poble de Sella ha arreplegat més de 500 litres per metre quadrat, una quantitat enorme per a un poble que no està gens acostumat a la pluja. La Veu ha parlat amb l’alcaldessa de Sella, Mila Llinares, qui ha assegurat que “va començar a ploure i el terreny no està acostumat a tanta aigua. Les carreteres estan en mal estat i ara la majoria estan tancades. Hi ha tres que han desaparegut perquè s’ha fet cova per baix i és inestable circular per elles”.

El riu Sella molt crescut al seu pas pel molí, als peus del poble

Hi ha algunes famílies que ja han sigut rescatades. “Vam poder traure abans cinc o sis famílies que estaven per Xarquer, però en la zona de Tagarina hi ha quatre famílies i encara hui s’ha treballat per traure-les i esperem aconseguir-ho abans que es faça de nit”, ha explicat l’alcaldessa. “Des del dissabte, s’està treballant amb tres màquines, dos de Diputació i una de l’Ajuntament, per traure les persones de les diferents zones afectades”, continua.

Part enderrocada d’una casa

Així mateix, hi ha una família atrapada enfront de la Font Major i no està clar quan podrà eixir. “A peu poden apropar-se al poble, però en les dos vies que tenen per arribar a sa casa, les carreteres han desaparegut i no sabem quan les podrem reconstruir. També hi ha una altra família a l’Alemany i perquè puga eixir se li està fent un camí alternatiu perquè ara està incomunicada”, diu l’alcaldessa.

Una de les carreteres tallades

“Les famílies afectades han sigut molt comprensives amb la labor de l’Ajuntament perquè saben que hem fet tot el que s’ha pogut per ajudar-les i traure-les”, ha indicat Mila.

A més, per si no fóra prou complicat tot el treball, aquest matí, quan els treballadors han tornat a per les màquines amb què duen dies treballant, s’han adonat que han patit un robatori. Algú els havia llevat el gasoil, les ferramentes i les bateries. A banda de les conseqüències materials, també ha sigut perjudicial per a les famílies atrapades, ja que s’han perdut al voltant de quatre hores de treball en dies de poca llum.

La part interna d’una carretera enfonsada

“Les pèrdues són milionàries. A banda de les carreteres i els accessos, s’ha trencat la canonada principal d’aigua, s’ha afonat un tros de la muralla de l’ermita que hi ha dalt del poble i els marges de pedra seca estan destrossats. Hi ha moltes coses que no van a poder arreglar-se mai”, relata Mila Llinares.

El forat de la paret de l’ermita

Quant a les possibles solucions futures, l’alcaldessa de Sella espera que des de Diputació els ajuden. Ahir es van posar en contacte amb la institució que va enviar un tècnic per avaluar danys. “Des de Diputació diuen que van a traure línies d’ajuda i esperem que ho declaren zona catastròfica. Van prometre finançament per ajudar-nos el més prompte possible”, ha finalitzat.

Una de les carreteres en mal estat

Comparteix

Icona de pantalla completa