Diari La Veu del País Valencià
Investiguen l’exalcalde Arturo Torró per préstecs formalitzats en la seua legislatura

RedactaVeu / EP / Gandia.

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Gandia (la Safor) ha citat a declarar com a investigat l’exalcalde de la localitat, Arturo Torró, per préstecs realitzats durant els últims quatre anys de la seua legislatura a l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) per valor de 10 milions d’euros.

Torró haurà d’acudir a declarar al jutjat el pròxim 28 de febrer, a les 10 hores, igual que l’exgerent de l’empresa citada, Gonzalo Morant, tal com es detalla en l’acte al qual ha tingut accés Europa Press.

La causa es va obrir després de la denúncia que va realitzar el PSPV la passada legislatura per presumptes delictes de prevaricació administrativa i es remunta a gener de 2015. El jutge acorda ara aquestes noves diligències sol·licitades pel Ministeri fiscal.

En concret, els socialistes van denunciar en 2015 operacions de crèdit efectuades pel govern local del PP d’aleshores, liderat per Torró, mitjançant contínues transferències des de l’Ajuntament de Gandia a l’empresa pública IPG i que sumaven, com a mínim, 10,4 milions d’euros.

En aquell moment, el PSPV va explicar que Torró i Gonzalo Morant van formalitzar, el setembre de 2014, un contracte de crèdit a curt termini per valor de 3,5 milions d’euros amb informes negatius i amb objeccions de legalitat de l’interventor municipal i el tresorer, amb l’advertiment previ i reiterat d’aquestes objeccions per part del llavors secretari general de l’Ajuntament.

Així mateix, segons va informar el PSPV, es tractava d’una pràctica reiterada i continuada, ja que s’hi van signar un mínim de quatre operacions de tresoreria més amb l’empresa pública IPG per import dos milions, un milió, 1,3 milions i 2,6 milions d’euros.

Per tot açò, el partit manifesta que les actuacions dutes a terme pel llavors Govern local del PP podien resultar constitutives d’un delicte de prevaricació per les “irregularitats” en la signatura de diferents contractes de crèdit amb objeccions de legalitat i un delicte de malversació pel perjudici econòmic que es va produir a l’Ajuntament de Gandia.

Ara, el jutge ha citat a declarar com a investigats tant a Torró com a Morant per aquesta denúncia socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa