Diari La Veu del País Valencià
Els danys ocasionats en el litoral d’Almassora pel temporal superen els 100.000 euros

RedactaVeu / EP/ Almassora.

Els dos últims temporals que han castigat la costa d’Almassora han ocasionat danys per valor de 101.035 euros, segons la valoració realitzada per l’Ajuntament de la localitat.

Les despeses de neteja i de reparacions derivades de la invasió del mar són suportades per les arques municipals, motiu pel qual l’equip de govern presentarà l’estimació de danys davant la Direcció General de Costes, responsable dels treballs de regeneració, en la reunió que se celebrarà aquest dijous a Madrid.

L’informe tècnic fa referència a les destrosses ocasionades en el litoral almassorí pels temporals de mitjan desembre i el del cap de setmana passat, les conseqüències del qual han sigut “significativament més greus”.

Així, els costos de neteja de sediments sobre el passeig marítim després de les tempestes ascendeixen a 24.200 euros, mentre que l’obertura de vessaments oberts al mar costarà 6.050 euros i els danys ocasionats per dispersió, trencament i pèrdua de mobiliari arribaran als 22.385.

A aquestes quantitats s’ha d’afegir la inversió de més de 19.000 euros que requerirà la reposició de la xarxa de subministrament dels rentapeus, ja que tots els sanitaris i elements s’han vist afectats i la conducció haurà de reestablir-se de nou després de ser arrossegada per l’onatge.

L’informe estima un cost similar −19.000 euros− per a la neteja de la platja seca, de la qual l’Ajuntament d’Almassora haurà de retirar i resituar els fragments de roca arrossegats des de les esculleres. La restauració dels dics de protecció de sèquies i desembocadures costarà prop de 5.000 euros, la mateixa xifra que costarà la reposició dels elements que formen l’escullera longitudinal de defensa del passeig.

A més de les destrosses valorades econòmicament, l’anàlisi tècnica esmenta els danys no quantificables provocats pels temporals i que fan referència a la reducció del sediment constituent de la platja seca, format per graves i arena. Tal com arreplega l’informe, a pesar que en aquesta època de l’any la quantitat de sediments es redueix, l’acumulació és la més baixa que s’ha observat des que van començar les obres de regeneració.

Així mateix, els tècnics adverteixen del desplaçament que han patit nombrosos fragments dels espigons, alguns d’ells de recent creació.

L’alcaldessa, Susanna Nicolau, ha assegurat que “és evident que el litoral d’Almassora necessita més protecció, per la qual cosa el nostre missatge a Costes serà que garantisca que el projecte puga executar-se i que valore la introducció de millores vistes les conseqüències”.

Comparteix

Icona de pantalla completa