Diari La Veu del País Valencià
Homenatge a les víctimes de l’holocaust nazi, hui a la Universitat de València
RedactaVeu / València

Un homenatge amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, organitzat per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques en col·laboració amb el Vicerectorat de Cultura de la Universitat, tindrà lloc aquest dijous al Centre Cultural La Nau (Carrer de la Universitat, 2), de la UV.

L’acte començarà a les 19 hores a la Capella de la Sapiència i comptarà amb la presència del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo. L’entrada és lliure.

700 valencians deportats als camps nazis

L’acte pretén retre homenatge als 700 valencians deportats als camps de concentració nazis, on en van morir més de 400. A més, “vol ser un símbol de reconeixement i respecte que també recorde els quasi 9.000 espanyols deportats als camps nazis”, segons els organitzadors. L’Holocaust va suposar l’extermini de quasi dos terços de la població jueva europea, sis milions, i de més d’un milió del poble gitano.

L’homenatge conclourà amb l’actuació ‘Música en la Memòria’ a càrrec de Tono Ruano fagot i Luis Vallés, piano.

Comparteix

Icona de pantalla completa