Diari La Veu del País Valencià
Xeresa esdevé aquest diumenge la capital del senderisme
RedactaVeu / Xeresa

A les 07.30h, els participants podran arreplegar els dorsals per a iniciar aquesta marxa dominical organitzada per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada en col·laboració amb l’Ajuntament de Xeresa, que coincideix amb la celebració del ‘Dia del Senderista’ al País Valencià i que es realitza sobre una ruta de 14 quilòmetres de recorregut.

L’eixida en el dia del Senderista es donarà a les 8 hores per als inscrits. Els federats pagaran un preu de només 5€ i els no federats, 19€. Aquest preu inclou motxilla, samarreta tècnica, desdejuni, aperitiu en finalitzar la marxa i un sorteig de material esportiu quan acabe el lliurament de trofeus, gentilesa de Tramuntana Esports.

L’Ajuntament de Xeresa, per al la gent que s’ha animat a passar el cap de setmana per la zona, ha ofert les 65 places de l’alberg, recentment inaugurat, per a pernoctar la nit de dissabte, sense cost addicional, amb preferència per a les persones que provenen de llocs de més de 80 km de distància del poble de Xeresa. També, per als qui han preferit dormir al ras, el consistori ha donat l’opció d’acampar en les instal·lacions del Poliesportiu Municipal de Xeresa. En finalitzar la marxa, tenen l’opció d’utilitzar les dutxes del Poliesportiu.

La ruta s’inicia davant de l’Ajuntament de Xeresa i continua pel passeig Frontón, que cobreix el barranc de la Martina o Xeresa. Als afores del poble creuaran el calvari, on encara es conserven les típiques casetes de les estacions del Viacrucis i una creu de pedra. El camí voreja el barranc i ja són visibles les penyes que envolten els primers contraforts del Mondúber, la penya Roja i la penya Negra. Després de passar per baix de l’autopista AP-7 els participants seguiran per un camí asfaltat que els duu a la muntanya passant pel Piló de la Bassa de l’Horta i el Molí de Xeresa.

Pel camí que va paral·lel al barranc aniran fins al lloc conegut com Encreuament de les Sendes i cap al corral de Senent. La senda s’endinsa plenament en la muntanya fins a arribar al corral de Milhores, lloc tradicional de Xeresa, on se celebra cada any la festivitat de Sant Antoni Abad o del Porquet.

Després d’una regirada senda, passaran prop de la Font de Mondúber, un dels naixements d’aigua del barranc de la Martina. Més endavant, els esportistes abandonaran la pista forestal per a iniciar una llarga i sinuosa baixada on podran gaudir d’impressionants vistes sobre la mar, els pobles del sud de la Safor i les serralades situades al sud de Mondúber, com ara el Molló de la Creu, el Circ de la Safor, la Segaria i el Montgó. Si la visibilitat els ho permet, fins i tot podran veure la silueta de la veïna illa d’Eivissa.

Al final del Pla de la Vella baixaran per la senda de les Senilleres i, zigzaguejant fins a la senda del Porc Senglar –amb un antic forn de calç i una impressionat varietat florística en la coneguda com Ruta Botànica de les Senilleres–, s’acostaran de nou al casc urbà de Xeresa fins a les portes de l’Ajuntament.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa