Diari La Veu del País Valencià
Carles Recio: ‘He fet el que em van demanar’

Xavier Pérez / València.

Des del 1996 fins que el diari El Mundo va destapar l’escàndol, ningú se n’havia adonat que un funcionari molt especial de la Diputació de València, l’‘escriptor’ blaver, posat a dit per Fernando Giner, fitxava a les 7.30 del matí i marxava. Després tornava a les 15.30 hores i tornava a marxar. Només entra al centre de treball per negociar les vacances, segons va destapar El Mundo.

Ahir, el programa ‘Espejo Público, d’Antena 3, aconseguia parlar amb aquest polèmic funcionari i es defensava: “Sempre he estat fent una tasca documental, de redacció i assistència literària. Ha estat un treball de negre”, ha declarat Carles Recio, amb un sou de 45.322 euros anuals. Quan diu “negre” es refereix a la tasca que en el món literari es coneix com la que es fa al darrere de la d’una altra persona i que no té visibilitat.

Recio diu que durant tots aquests anys s’ha presentat al treball i no hi ha hagut cap queixa. Actualment, i des de fa 10 anys, és cap de la Unitat d’Actuació Bibliogràfica de l’Arxiu General de la Diputació de València. Treballa a l’ens, però des de 1996, assegura.

Recio assegura que “només ha fet” el que li van demanar “que fera”.

La Diputació de València ha obert un expedient informatiu per a tractat d’esbrinar aquest escàndol i, per la seua part, CCOO-PV ha afirmat que el “cas Recio no és aïllat”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa