Diari La Veu del País Valencià
Unanimitat pel retorn de la Dama d’Elx

Redactaveu / Alacant.

El plenari de la Diputació d’Alacant ha aprovat per unanimitat la moció de Compromís per donar suport a la petició que fa Elx (el Vinalopó Mitjà) perquè la Dama d’Elx torne a la ciutat.

Totes les forces polítiques han mostrat el seu suport, i així, la Diputació d’Alacant també s’afegeix a instar el Govern espanyol perquè la Dama d’Elx estiga en el municipi en una subseu del Museu Arqueològic Nacional (MAN) a Elx.

“Ens sentim satisfets amb la unanimitat de la proposta, que es reivindique amb una sola veu. La Dama és una de les senyes més destacables de la identitat d’Elx i seria un element positiu i dinamitzador per a totes les ciutats del nostre entorn”, ha assenyalat el diputat provincial de Compromís, José Manuel Penalva.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ja va preguntar a través del Senat pel retorn de la Dama, moment en què el Govern de l’Estat es va negar “per raons que al nostre parèixer no estan fonamentades”, recorda el mateix Mulet. També el diputat Ignasi Candela va presentar una PNL en el Congrés que es debatrà a la Comissió de Cultura aquest mes.

Comparteix

Icona de pantalla completa