Diari La Veu del País Valencià
García Albiol sobre si valencià i català són la mateixa llengua: ‘El tema no m’interessa’

Redactaveu / EP / València.

El president del Grup Parlamentari Popular en el Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha criticat aquest dimarts que la Generalitat de Catalunya vol “fer desaparèixer del mapa la llengua castellana” i ha avisat el PPCV que “vaja amb compte” perquè no ocórrega el mateix al País Valencià.

Albiol s’ha pronunciat en aquests termes durant un desdejuni informatiu del Fórum Europa Tribuna Mediterrània a València, en ser preguntat per si creu que el model lingüístic de Catalunya ha funcionat “bé i seria exportable a la Comunitat”.

Sobre aquest tema, ha recomanat als valencians “anar amb compte” perquè ha advertit que la Generalitat catalana té “una clara voluntat de fer desaparèixer del mapa la llengua castellana”. De fet, ha lamentat que en l’administració el castellà “ha desaparegut” i en l’Educació hi ha “una clara voluntat d’arraconar-lo”.

D’altra banda i preguntat sobre si la llengua catalana i la valenciana són la mateixa, Albiol ha eludit valorar-ho perquè el tema no li “interessa”. “Si els valencians consideren que la llengua pròpia és el valencià, em sembla molt bé. Jo a Catalunya parle català i, per tant, ni la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ni jo ens barallarem per açò”, ha resolt.

“Si em pregunten sobre si en el carrer hi ha conflicte, els diré que no n’hi ha en termes generals, però sí que és cert que si vas a la Catalunya interior és possible que hi haja certa pressió”, ha apuntat el president del PP en el Parlament.

Per tant, ha recomanat al PPCV que “vaja amb compte” perquè “catalans, valencians i bascos tenim la sort de ser bilingües i de tenir dues llengües que hem de cuidar amb igualtat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa