Diari La Veu del País Valencià
La Volta Ciclista al País Valencià aposta per la igualtat de gènere al pòdium

Javier Cid / València.

La Volta Ciclista al País Valencià va començar ahir amb la seua primera etapa, una contrarellotge per equips que va guanyar el BMC i va deixar Manuel Sennicom a primer líder de la prova valenciana. En l’entrega de premis, a la localitat d’Oriola (el Baix Segura) on va transcórrer l’etapa inaugural, va haver per primera vegada en aquesta prova hostesses i hostes en una aposta per la igualtat de gènere.

Aquest fet ja s’ha produït en altres curses com ara el cas del Tour Down Under que va apostar per l’absència d’hostesses o com en la Challenge de Mallorca, on van ser alumnes de les escoles els encarregats de donar els premis als guanyadors.

La Diputació de València va proposar aquesta mesura per donar exemple i els directors de la prova l’han acceptada de bon grau. Així, els hostes i les hostesses acompanyaran al pòdium els premiats en cada etapa.

El BMC va ser el més ràpid

El Team BMC va ser el primer guanyador d’etapa en una contrarellotge de 38 quilòmetres pels carrers d’Oriola amb un temps de 43:14, vint-i-quatre segons més que el Team Sky britànic. La tercera posició va ser per Quick-Step Floors per davant del Movistar del gran favorit Nairo Quintana, que va arribar a 1:05 del guanyador i nou líder, Manuel Senni.

Hui segona etapa entre Alacant (l’Alacantí) i Dénia (la Marina Alta), de 178,6 quilòmetres, amb tres ports de tercera i un de segona categoria. Segons Àngel Casero, director de la Volta Ciclista al País Valencià, “és una etapa trampa, quasi sense recorregut en pla i que pot ser decisiva”.

Un dels equips participants durant la contrarrellotge d’ahir. Fotografia: Volta Ciclista al País Valencià.