Diari La Veu del País Valencià
Errejón du en la seua llista set pesos pesants valencians i Iglesias sols tres

Redactaveu / València.

Les candidatures liderades per Pablo Iglesias i Íñigo Errejón per a la nova direcció de Podemos que eixirà del congrés de Vistalegre II, inclouen deu valencians, tres en la llista d’Iglesias i set en la d’Errejón.

En concret, en la candidatura ‘Podemos para todas‘, encapçalada per l’actual secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, figuren els noms de la senadora designada per les Corts, Pilar Lima, així com els diputats per Alacant Rita Bosaho i Txema Guijarro.

En la llista de ‘Recuperar la il·lusió‘, liderada pel secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, figuren les diputades en el Congrés per València Àngela Ballester i Rosana Pastor, així com els diputats en les Corts Valencianes Fabiola Meco, Llum Quiñonero i Marc Pallarés. Completen la presència valenciana la candidata al Congrés Emilia Sánchez-Pantoja i la secretària general a Castalla, Noelia Olivares.

D’altra banda, en la llista de ‘Podemos en Movimiento‘, que aglutina el corrent anticapitalista, figura el diputat de Podem en les Corts Daniel Geffner.

El secretari general de Podem al País Valencià, Antonio Montiel, ha assenyalat sobre la presència de valencians en les llistes que no ha estat “en la cuina”, però celebra que hi haja “un bon grapat de valencians”.

Al seu parer, “hi ha molta banqueta” en Podemos, que camina cap a un partit “molt més coral, cooperatiu, amb molta més gent participant en la direcció i menys concentració d’hiperlideratges”. Aquesta concentració, ha remarcat, “va servir durant un temps, però no és el que està demandant la societat ara”.

Comparteix

Icona de pantalla completa