Diari La Veu del País Valencià
L’STEPV se suma a la vaga educativa convocada el 9 de març
RedactaVeu / València

El Consell Nacional de STEPV, reunit aquest dissabte a Sogorb (Alt Palància), ha acordat convocar una vaga educativa el 9 de març en l’ensenyament públic, universitari i no universitari. D’aquesta manera, el Sindicat se suma a la proposta plantejada per la Plataforma Estatal per l’Ensenyament Públic, segons un comunicat enviat pel sindicat.

Els motius d’aquesta vaga són la derogació de la LOMCE, la reversió de les retallades (ràtios, 20 hores lectives, descomptes per malaltia, etc.), l’increment del pressupost dedicat a educació, la recuperació d’un sistema de beques que garantisca la igualtat d’oportunitats, l’eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP, la recuperació de les plantilles, la dignificació de les condicions laborals del professorat, el fre a la privatització del sistema educatiu, la reducció de les ràtios, etc.

Accés diferenciat en el sistema d’ingrés a la funció pública

A més, STEPV incorpora a la llista de reivindicacions amb les quals es convocarà la vaga, la proposta de negociar un accés diferenciat en el sistema d’ingrés a la funció pública i la proposta de consolidació i estabilitat del professorat interí.

Des del sindicat recorden que cal tindre en compte que una subcomissió de les Corts Espanyoles està treballant per un pacte educatiu que, previsiblement, no comptarà amb la comunitat educativa en la negociació del mateix ni en la possible negociació d’una llei que substituïsca la LOMCE, si és que això passa. Per tant, l’STEPV també reivindica aquesta participació de la comunitat educativa en aquestes negociacions.

Aquest sindicat fa una crida al conjunt de treballadores i treballadors de l’ensenyament a secundar aquesta vaga i a acudir a les mobilitzacions que es convocaran per a fer efectiva la plataforma reivindicativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa