Diari La Veu del País Valencià
Ratxes de vent de fins a 100 km/h al País Valencià
RedactaVeu / València

Tal com es pot comprovar en l’Agència (AEMET), així com en Emergències de la Generalitat Valenciana, actualment s’ha decretat nivell taronja a tota la demarcació de València, interior i litoral nord de la de Castelló i Alacant.

Les ratxes de vent poden arribar a ser de 100 km per hora, és per això que des d’Emergències de la Generalitat recomanen evitar anar a parcs i zones amb arbres.

A més, arran d’aquest fenòmens meteorològics, també s’ha activat el nivell de preemergència per incendis forestals de risc alt en tot el País Valencià. Un bon exemple d’aquest perill es va materialitzar dissabte de matí en un incendi patit a la Vall de Laguar (la Marina Alta) extingit un poc més tard de les dos del migdia pel Consorci Bombers Alacant i que va afectar 500 m² de terreny agrícola.

Avisos meteorològics per a diumege 5 de febrer. Imatge: AEMET.

Parcs de València tancats

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Parcs i Jardins, ha tancat aquest diumenge al públic els parcs i jardins de la ciutat que tenen tanca al seu voltant davant el risc derivat per fort vent i amb la finalitat de garantir la seguretat dels ciutadans, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Així, la titular d’aquest departament, l’edil Pilar Soriano, ha comunicat el tancament provisional d’aquests espais verds com a conseqüència del vent. En concret, es tracta dels parcs i jardins de Monforte, Polifilo, Marxalenes, Benicalap, Aiora, Orriols, el parc de l’Oest, la Rambleta i Vivers.

Comparteix

Icona de pantalla completa