Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat obligada a comprar l’estadi Rico Pérez d’Alacant

Xavier Pérez / Alacant.

Un altre empastre heretat del PP i els seus amics. El president de la Generalitat, Ximo Puig, recentment va dir en un mitjà de comunicació que “mai tornaria a ficar les mans en un club de futbol”, però el Consell no ha tingut més remei que comprar un camp de futbol, l’estadi Rico Pérez d’Alacant. El motiu: evitar que especuladors immobiliaris s’acabaren fent a preu de saldo amb l’única garantia que tots els valencians tenen de cobrar els 18 milions que va generar l’Hèrcules CF del constructor imputat per corrupció Enrique Ortiz.

Així, el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha assenyalat que l’IVF ha acudit a la subhasta del Rico Pérez “per a vetllar pels interessos dels alacantins i del conjunt de la Comunitat Valenciana”. La seua licitació, per valor de 3.750.000 euros, ha resultat ser la més alta entre les efectuades abans de la finalització de la subhasta, i per aquest motiu, l’administració autonòmica tindrà entre el seu patrimoni un estadi de futbol.

Cal recordar que la Fundació Hèrcules CF va subscriure en 2010 un préstec amb la llavors Caixa d’Estalvis de Mediterrani (CAM) per valor de 18 milions d’euros, i l’IVF -aleshores gestionat pels dirigents del PP-, va avalar aquesta operació en el marc d’“una estratègia financera calamitosa que comprometia inversions milionàries en clubs de futbol mentre es practicaven retallades en serveis públics fonamentals”, ha afirmat el director de l’Institut.

“Aquesta desastrosa gestió –ha afegit Illueca– ha deixat un panorama molt complicat, davant el qual el Consell està aportant solucions en defensa dels interessos de tots els valencians”. Quan van començar els impagaments per part d’aquesta fundació, la CAM va executar l’aval, per la qual cosa l’IVF va haver de desemborsar aquests 18 milions d’euros.

Des de llavors, ha explicat, “han sigut moltes les trobades i les comunicacions que s’han mantingut amb representants d’aquesta fundació i del mateix club, amb la finalitat de trobar una solució que afectara, en la menor mesura possible, l’equip esportiu”.

L’aval subscrit per l’IVF tenia com contragarantia la pignoració de les accions de l’Hèrcules CF i, a més, una fiança de la societat Aligestión, propietària de l’estadi alacantí Rico Pérez.

En començar el procés de recuperació de les quantitats desemborsades per l’IVF, aquesta societat es va declarar en concurs de creditors i va intentar judicialment eximir-se de la responsabilitat derivada del fiançament, demandant a l’IVF fins i tot davant el Tribunal Suprem, que ha desestimat les pretensions d’Aligestión, igual que anteriorment ho van fer el Jutjat de Primera Instància i l’Audiència Provincial de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa