Diari La Veu del País Valencià
S’augmenten en un 50% les ajudes al cooperativisme i l’economia social

RedactaVeu / València.

Des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s’ha informat que per a l’any 2017 s’han augmentat quasi en un 50% les ajudes per al foment de les cooperatives i l’economia social respecte de l’any anterior. El seu conseller, Rafa Climent, ha matisat que “aquest any hem previst 6,3 milions, mentre que el 2016 van ser 4,3 milions”. Amb aquesta ampliació de pressupost el Consell vol “fomentar i promocionar la tasca de les cooperatives i del treball associat, com una forma d’economia basada en les persones i en la solidaritat i la col·laboració”.

El conseller ha aprofitat per a visitar dos grans cooperatives i mostrar el seu suport a aquest model d’economia, per això ha estat en la cooperativa vitivinícola La Viña, en la Font de la Figuera, i en la Cooperativa de Treball Associat de la Indústria del Vímet de Moixent (COIM), caracteritzades per la seua aposta per la innovació, pel seu creixement i per la seua vocació exportadora.

Rafa Climent ha destacat la cooperativa La Viña de la Font de la Figuera com “un exemple de model cooperatiu que es va emprendre fa vàries generacions i que està aportant molt bons resultats, ja que han rebut diversos premis i reconeixements per la seua competitivitat, innovació i qualitat dels vins”.

A més, ha afegit que “la cooperativa La Viña exporta el 75% de la seua producció a la Xina, al centre d’Europa, al Regne Unit, als països nòrdics, Rússia i Brasil i l’altre 25% al mercat nacional, que és el que més ha crescut en els últims anys. És un exemple d’adaptació a la tecnologia i el seu creixement en els últims 15 anys ha sigut espectacular”.

En la visita a la Cooperativa de Treball Associat de la Indústria del Vímet de Moixent, una empresa artesanal de mobles que empra també trenats de vímet, el conseller ha ressaltat que “fins a hui ha tingut una evolució constant i que ha sabut adaptar-se amb els seus dissenys i la seua qualitat als nous temps i a les noves tendències i exigències del mercat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa