Diari La Veu del País Valencià
Requena, punt neuràlgic de l’embotit

RedactaVeu / Requena.

L’Ajuntament de Requena i les carnisseries ja ho han preparat tot per a la XXIV Mostra de l’Embotit Artesà i de Qualitat, una de les fires gastronòmiques més destacades d’hivern al País Valencià que obrirà les seues portes els dies 10, 11 i 12 de febrer.

En aquesta fira es podran tastar els embotits de la zona més tradicionals, com els salsitxons, les botifarres, els xoriços, les llonganisses o les sobrassades, però també d’altres més nous, com el salsitxó amb fruita seca, el xoriço amb salsa de cava o la sobrassada amb suc de taronja. I també, com que aquesta terra té molt de raïm, hi haurà un espai reservat per als vins i els caves de la Denominació d’Origen Utiel-Requena.

A més, durant la Mostra de l’Embotit, que se celebrarà en l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal, es podran degustar altres productes de Requena o plats tradicionals elaborats per l’Associació de Mestresses de Casa.

Cartell. Imatge: Ajuntament de Requena.

Però no tot serà menjar, perquè durant els dies de la fira es realitzaran tasts de vi, actuacions musicals i de ball i exposicions. Dissabte, el Teatre Principal de Requena acollirà a les 20 hores l’obra Autoretrat d’un jove capitalista espanyol, amb Alberto Sant Juan.

Tiquets

El preu del tiquet degustació serà de huit euros el divendres i de deu euros el dissabte i el diumenge i inclourà tres degustacions d’embotit, una de rostit en la barbacoa (excepte el divendres), dues copes de vi, una degustació d’un plat tradicional elaborat per les Mestresses de Casa, un de briox artesà dels forners, una ampolla d’aigua i una visita a un museu o monument.

Si es fa la reserva anticipadament o s’acudeix a Requena amb tren s’obtindrà, amb la compra del tiquet, l’entrada gratis a tres dels museus o monuments disponibles. A més, presentant el tiquet del tren s’obtindrà un 10% de descompte en l’import de la compra realitzada en les carnisseries de la Mostra.

I per a traslladar-se entre el recinte firal i el centre històric, el consistori requenenc oferirà un servei gratuït d’autobusos. A més amés, des de l’estació al Recinte Firal, en els horaris d’arribades i eixides dels trens, hi haurà un altre autobús actiu.

Concurs de ‘cachulí’

També, per tercer any, la Regidoria de Comerç ha convocat el Concurs d’elaboració de ‘cachulí’, amb la finalitat de donar a conèixer la gastronomia del municipi a través dels seus plats típics. Se celebrarà el diumenge 12 de febrer a les 12.30 hores en el pati de l’Edifici Multifuncional del Recinte Firal.

Comparteix

Icona de pantalla completa