Diari La Veu del País Valencià
Mor l’escultor vinarossenc Sebastià Miralles

RedactaVeu / València.

Diumenge a poqueta nit moria als 68 anys l’escultor vinarossenc Sebastià Miralles (Vinaròs, 1948-Valènca, 2017), segons han confirmat la Fundació Caixa Vinaròs a aquest diari. Miralles es va formar a l’Escola de Belles Arts de Sant Carles. Havia aconseguit renom amb una obra escultòrica i pictòrica que parteix de l’abstracció i d’una geometria apassionada, inspirada per Oteiza i Julio González.

Cal destacar les escultures públiques de gran format, com Presència, al parc Joan Pellisser de Bellreguard (la Safor); Discurs Solar, a Xeraco (la Safor); Ab-U, al campus de la UPV (València); o Creixent, a Vinaròs (el Baix Maestrat). A banda de les nombroses mostres individuals i col·lectives, el seu treball pot trobar-se en diferents col·leccions particulars o institucionals en ciutats com Santiago de Xile, Mèxic, Brussel·les, Roma, Tòquio o Teheran.

Sebastià Miralles era soci d’Acció Cultural del País Valencià i en desembre de 2016 va rebre la Medalla de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València qui el destacava com “un dels principals renovadors de l’escultura valenciana en els 80. Així mateix, la Facultat ha volgut transmetre-li el més sincer agraïment per la dedicació com a professor de la UPV a la labor pedagògica i formativa de milers d’estudiants durant tota la seua trajectòria docent”.

Sebastià Miralles. Foto: Mariola Nos.

Tot i que darrerament residia a Riba-roja (l’Horta Oest) on tenia el seu estudi, el vincle amb Vinaròs i la Fundació Caixa Vinaròs era constant. Sobre la seua mort, la mateixa fundació ha manifestat a La Veu el seu dolor “perquè ell ha estat un pilar fonamental de la Fundació, és un dels qui han donat des del primer moment suport, i per tant, era una persona molt volguda”. Igualment han destacat que Sebastià Miralles “té una sala al seu nom, de la qual era el comissari de les exposicions que ell mateix portava d’altres punts del territori”, i han conclòs anunciant que se li retrà un homenatge a un dels artistes fill de Vinaròs compromès amb l’art i el seu territori.

Si voleu conèixer a fons la seua obra, Miralles era un habitual de l’Espai Mariola Nos, així doncs, si punxeu en l’enllaç podeu accedir a les entrevistes i notícies sobre l’obra del vinarossenc que recull la col·laboradora d’aquest diari, Mariola Nos.

Comparteix

Icona de pantalla completa