Diari La Veu del País Valencià
La Unió demana als eurodiputats espanyols que voten contra el CETA
RedactaVeu / València

La Unió de Llauradors, davant la votació que se celebrarà aquest dimecres, dia 15 de febrer, en la Sessió Plenària del Parlament Europeu sobre l’aprovació de l’Acord Econòmic i Comercial Global (CETA) entre Canadà i la UE, ha posat en evidència “l’absència d’estudis i anàlisis de les conseqüències que aquest acord podria portar per als productors europeus, espanyols i valencians”.

A més, la Unió i la resta d’organitzacions que formen la Unión de Uniones han demanat als europarlamentaris espanyols, a través d’un escrit, “que voten en contra” del Projecte de Resolució Legislativa sobre el projecte de Decisió del Consell relativa a l’aprovació del CETA.

Precipitació per aprovar un acord “d’enorme transcendència”

La Unió considera que s’estan adoptant resolucions, en particular en matèria de tractats internacionals, d’una “enorme transcendència” per al futur de milions de ciutadans europeus “amb una inexcusable precipitació”, ja que el Parlament Europeu es planteja donar el seu consentiment a aquest acord que, a més, entraria en vigor de manera provisional en el mes d’abril, sense esperar la ratificació per part dels Legislatius dels Estats Membres.

L’organització recorda que el comissari Phil Hogan ha reconegut recentment en una resposta a la pregunta de l’Eurodiputat Czesław Adam Siekierski (PPE) que no existeixen avaluacions d’impacte específiques per al CETA i que els estudis globals existents no poden especificar l’impacte que aquest tindria en l’agricultura familiar. En aquest sentit, apunta, “pot deduir-se, que tampoc estan previstes les eines perquè la Unió Europea puga respondre els problemes en cas que es produïsquen, com és de témer”.

La Unió posa en evidència que no existeixen garanties que el model agrícola europeu, sostingut en una àmplia xarxa de 10 milions d’explotacions en la seua major part de tipus familiar i de modesta dimensió econòmica, no vaja a patir efectes perversos per l’absència d’estudis d’impacte. L’organització recorda que la Comissió d’Ocupació i Assumptes Socials del Parlament Europeu, que ja es va pronunciar sobre aquest assumpte, va recomanar rebutjar l’acord per considerar-lo “perjudicial per als treballadors i les Pimes Europees” i, també, que inexplicablement, no s’ha recaptat l’Opinió a la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural.

“No entenem per què aquestes decisions que són molt importants i que poden implicar canvis en l’activitat de milions de llauradors i ramaders així com variacions de qualitat que recauen, d’altra banda, sobre el consumidor, es prenen quasi de manera fraudulenta, amb una pressa que no existeix”, afirmen des de l’organització. “La pressa no és bona consellera i considerem que cal avaluar detingudament les conseqüències sobre els sectors afectats i preveure, en tot cas, els instruments per respondre a les mateixes; és a dir, exactament de forma contrària a com s’està fent”, han afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa