Diari La Veu del País Valencià
València ‘té tots els elements’ per a la major trobada de còmics, videojocs, cinema i sèries
Anna M. Mollà / València

A hores d’ara, València és ferma candidata a ser la seu estatal de la Comic Con, en altres paraules, la major trobada internacional al voltant del món del còmic, videojocs, cinema i sèries de televisió del gènere fantàstic, tal com s’ha deduït de la reunió que han mantingut el responsables d’aquest gran esdeveniment, la regidora de Cultura del consistori valencià, Glòria Tello i l’alcalde, Joan Ribó.

Però potser molts lectors no coneixen de què va això de la Comic Con o el que podria suposar que una trobada així es poguera fer a València. Per a situar-nos, cal contar que la mare dels ous d’aquest esdeveniment es celebra a San Diego (EUA) on es reuneixen bona part dels implicats en la indústria audiovisual, en concret molts actors de sèries com The Walking Dead o The Big Bang Theory. Però cal destacar els grans patrocinis amb què compta aquest esdeveniment que vénen de diversos canals de televisió i d’empreses que es dediquen al món dels videojocs, cinema o publicació de còmics. Al capdavall és un gran mostrador per a la indústria audiovisual i del còmic, alhora que aportaria un gran benefici per al sector del turisme, ja que es s’aplegaria gent d’arreu d’Europa en una convenció d’aquest estil, ja que actualment sols es celebra Comic Con a Amsterdam, Rotterdam i Varsòvia.

Però què es pot fer en aquest tipus de trobades? Doncs, entre altres moltes activitats, els fans poden acudir a sessions fotogràfiques i de firma d’autògrafs dels seus preferits actors, guionistes, directors o dibuixants de còmic, el que provoca una gran afluència de públic. Un bon exemple de les personalitats que podrien passar per una hipotètica Comic Con a València serien les que es estaran en juny a Varsòvia, com l’actor Sylvester McCoy, qui ha estat en Doctor Who i The Hobbit o l’actriu Gemma Whelan de Game of Thrones. O també d’altres que estaran a Rotterdam en març com Daniel Naprous, que és Darth Vader en Star Wars: Rogue One i que també ha treballat a Game of Thrones.

Visita dels organitzadors de Comic Con Spain. Foto: Ajuntament de València.

Des de l’Ajuntament de València, la regidora Glòria Tello ha celebrat el fet que el cap i casal s’haja plantejat com una opció per a la realització de la Comic Con, perquè “amb aquest esdeveniment es dinamitzarien les nostres indústries culturals que també estan prou necessitades”. Així mateix, Joan Ribó també ha volgut mostrar que el consistori té intenció de fer que aquest esdeveniment “es perllongue i cresca amb el temps”.

València “té tots els elements”

De banda dels responsables de l’organització de la Comic Con Spain, el seu director de continguts, Pablo Vilar, ha assegurat que València “té tots els elements per a acollir aquesta convenció del còmic per la capacitat que té per a portar la gent al carrer a gaudir de l’experiència de Comic Con, que és transformar la ciutat en un esdeveniment de cultura popular que arriba a tots els àmbits”.

A més, el director comercial d’aquest esdeveniment, Jorge Fombellida, ha destacat l’impacte que tindria la Comic Con a València, perquè considera que és una “oportunitat per a posar la ciutat al mapa internacional de les grans convencions del món del còmic i de l’entreteniment”.

Comparteix

Icona de pantalla completa