Diari La Veu del País Valencià
Feixistes ataquen un regidor de la Vila Joiosa: ‘Hijo de puta, maricón, catalanista’

RedactaVeu / La Vila.

El regidor de Compromís a la Vila Joiosa (la Marina Baixa) ha denunciat a través del seu mur de Facebook els insults i amenaces que un grup de feixistes li van adreçar dimecres passat pel carrer. Així doncs, el regidor denuncia que ha hagut de suportar que li diguen “hijo de puta, maricón, catalanista”, alhora que li han recordat que “estamos en España”. Aquesta situació ha estat suscitada pel procés de recuperació del nom de La Vila Joiosa com a denominació única, una proposta que pretén desempallegar-se de la “mala traducció al castellà de Villajoyosa o Vilajoyosa” i que el PP local, Ciutadans i Gent per la Vila no estan disposats a permetre.

El procés de denominar únicament la població com la Vila Joiosa “ve de fa temps i compta amb informes de la universitat per dur endavant la moció que teníem en un calaix perquè enteníem que no era una cosa absolutament prioritària”, ha explicat el regidor de Compromís Josep Castiñeira en declaracions a La Veu. Recentment, els regidors de Compromís van mantindre una conversa amb dos regidors del PSPV que els van animar perquè la Vila “s’havia de nomenar amb el topònim oficial”, en valencià. Aleshores, apunta Castiñeira que, com que “ells en són 9 i nosaltres 3, podíem dur endavant la moció”. Arribats a aquest punt “van preguntar qui la duia al ple” que finalment “la vam dur nosaltres perquè ja la teníem avançada”. Una moció que “signaren el PSPV, EUPV i Gent per la Vila”, que conformen el govern local, “i nosaltres”.

Però “en la comissió, Ciutadans ja va dir que no i el PP es va abstindré” afegeix. “De sobte, fa uns dies ens trobem amb declaracions del PP, amb mentides, dient que volem prohibir que la gent diga La Villajoyosa, quan la moció deixa clar que no és així” explica. “La gent pot dir el que vulga” apunta. “Ells encapçalen l’escrit amb això, calfen l’ambient a les xarxes i comencen a aparèixer insults en el mur de l’exalcalde del PP”. Aquests insults i actituds envers els regidors els els va retreure Castiñeira en el darrer ple, “els ho vaig dir i sembla que no els importa perquè han deixat tot eixos insults i amenaces”.

Captura del facebook de Josep Castiñeira.

“Ens van titllar de sectaris i catalanistes…, cosa molt molesta”, explica sorprès, perquè, a la Vila, “el PP mai havia fet bandera del catalanisme, però com sabien que Ciutadans anaven a posar-se en contra, han sobreactuat i se’ls n’ha anat de les mans”.

Així, aquest dimecres el regidor creuava pel pont del riu quan “uns començaren a insultar-me i vaig continuar caminant. Fou una història desagradable, encara que no estic preocupat, però sí estic ofès, perquè la cara dels regidors amb qui tenia una relació cordial ara ha canviat. Estic una mica tocat”, reconeix, “perquè les relacions canviaran”. Igualment manifesta que “estic desil·lusionat amb Gent per la Vila perquè en l’últim moment es despenjaren i votaren que no” a la moció que tractava de deixar com única opció el topònim valencià del poble.

Ara per ara, el poble mantindrà la doble denominació, en valencià i en castellà,“que és el que volíem llevar perquè som l’únic poble de la Marina Baixa que tenim eixa doble denominació”. Davant la possiblitat de deixar sense efecte el nom en castellà del poble, com demanava la moció, “el PP ha muntat el ‘2 de mayo’ pel canvi de denominació” i conclou que “han vist l’ocasió de posar el dit a l’ull al govern i consolidar el terreny davant de Ciutadans”, qui des de primera hora manifestà que no votaria favorablement la moció de deixar com a oficial la denominació de la Vila Joiosa, en valencià, nom que a més a més compta amb avals històrics procedents de l’àmbit universitari.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa