Diari La Veu del País Valencià
Documental de xiquets soldat amb la participació de dos joves de les FARC
RedactaVeu / València

El col·legi Sant Antoni Abat de València acollirà aquest dilluns la presentació del documental Alto el foc, sobre la situació dels menors soldat a Colòmbia i realitzat per Missions Salesianes, en un esdeveniment en el qual intervindran dos joves ja desvinculats de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

La presentació tindrà lloc a les 19 hores en el col·legi i participaran el salesià i director del centre Ciutat Don Bosco-Medellín, Rafael Bejarano, i l’educador i responsable dels programes de Protecció de la Infància del mateix centre, James Areiza.

El documental, que ja ha sigut presentat a Roma, Brussel·les, Ginebra, Colònia, Bonn i Madrid, explica el procés de reconstrucció personal i reinserció social dels menors gràcies als Salesians a Colòmbia.

Alto el foc, dirigit per Raúl de la Font, recorre en 21 minuts les pors, somnis i esperances dels seus protagonistes. “Narra la seua arribada a la guerrilla, la seua desmobilització, el seu procés de reconstrucció personal en l’obra salesiana i els seus somnis per a un futur en pau i com a actors i constructors d’eixa pau”, han explicat des de la congregació religiosa.

Els menors desvinculats del conflicte armat a Colòmbia, que prèviament han sigut allunyats de l’educació durant anys, són acollits en Ciutat Don Bosco Medellín pels Salesians, que han acompanyat en els últims quinze anys més de 2.300 menors.

Comparteix

Icona de pantalla completa