Diari La Veu del País Valencià
L’etiop Girma s’endú una Marató de Castelló que va decidir els campions estatals

Javier Cid / València.

L’etíop Abraham Girma va vèncer ahir en la Marató de Castelló en una cursa que també dilucidava els campions estatals de la categoria, que van ser Pablo Villalobos en categoria masculina i Clara Simal en la femenina.

Després de Girma (2.12:18) van arribar a meta l’ugandès Alex Chesakit (2.14:11) i el kenyà Wilfred Murgor (2.16:03), mentre que la guanyadora de la prova femenina fou Wendimagegnew Genet Getaneh amb un registre de 2.36:49. Genet Getaneh va compartir pòdium amb la nova campiona estatal Clara Simal (2.37:22) i Fabiana Lafuente (2.41:28), nova subcampiona estatal.

En el campionat estatal masculí, Pablo Villalobos es va proclamar campió amb un temps de 2.21:42. La segona posició va ser per Enrique Fernández Pinedo (2.21:54) i la tercera per a Félix Pont (2.23:29).

A més, en la cursa dels 10k el kenyà Menjo Kiprono es va imposar amb un temps de 28:33, mentre que la marroquina Salima Charkiva va vèncer en la prova femenina amb un registre de 33:19.

Els participants de la Marató de Castelló abans de començar la prova. Fotografia: Marató de Castelló.