Diari La Veu del País Valencià
C’s: ‘La Declaració de Palma pretén reforçar els Països Catalans i imposar la unitat de la llengua’
EP / València.

El portaveu de Ciutadans (C’s) al País Valencià, Fernando Giner, ha apuntat aquest dilluns que la Declaració de Palma signada pels governs valencià, català i balear per al foment de la llengua i la cultura és “una agressió a l’autonomia i singularitat de la Comunitat Valenciana” perquè “clarament té l’objectiu de reforçar la idea dels Països Catalans i imposar la unitat de la llengua”, ha manifestat en un comunicat.

Al seu parer, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el Consell estan prenent decisions “que ataquen la nostra cultura, que no han rebut mai el suport de la majoria dels valencians” i ha lamentat que “Puig estiga deixant fer a un partit minoritari com Compromís per conservar la seua butaca”.

Sobre el conveni signat fa uns dies entre la Generalitat Valenciana i l’Institut Ramon Llull, Giner ha exigit que la Generalitat Valenciana “no gaste ni un euro dels valencians per a consolidar el projecte del citat institut, les seus del qual es troben enclavades en les anomenades ‘ambaixades’ de la Generalitat de Catalunya en l’estranger”.

“C’s no permetrà que amb els diners dels valencians es paguen les campanyes de màrqueting i promoció sobiranistes de Puigdemont en l’exterior d’Espanya”, ha assegurat Giner, qui ha agregat que “fa uns mesos Manuel Forcano, director de l’Institut Ramón Llull, va avançar en una entrevista que volia intensificar la relació entre el seu institut i la Generalitat Valenciana, però que intentarien que aquest fet no es tornara en contra a Ximo Puig. “Suposem que la manera de fer-ho ha sigut eixir-se’n de la foto”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa