Diari La Veu del País Valencià
Morera traslladarà a la Fiscalia els altercats d’ahir a les Corts
X. Pérez / València.

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat els portaveus dels grups parlamentaris que traslladarà els informes policials del servei de seguretat de la cambra a la Fiscalia, al costat d’altres documents (vídeo de la sessió), perquè s’òbriga una investigació sobre els altercats d’ahir a la vesprada, en què alguns convidats al ple van proferir insults contra la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador i van arribar a interrompre la sessió plenària amb resistència a abandonar la zona de públic de l’hemicicle.

Morera ha recordat que, segons l’article 497 del Codi Penal, en els seus apartats 1 i 2, “incorreran en la pena de presó de sis mesos a un any els qui, sense ser membres del Congrés dels Diputats, del Senat o d’una Assemblea Legislativa de Comunitat Autònoma, pertorben greument l’ordre de les seues sessions. Quan la pertorbació de l’ordre de les sessions, al fet que es refereix l’apartat anterior, no siga greu, s’imposarà la pena de multa de sis a dotze mesos.

Cal recordar que el passat dimecres, un grup de convidats pel Partit Popular va haver de ser desallotjat de la tribuna de les Corts durant la sessió plenària després que proferiren crits i insults mentre la consellera Maria José Salvador intervenia des de la tribuna.

Els fets es van produir durant una intervenció de la responsable d’Habitatge, que va ser interpel·lada pel PP sobre el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel).

>

Comparteix

Icona de pantalla completa