Diari La Veu del País Valencià
Les Marxes per la dignitat es mobilitzen aquest dissabte al País Valencià

RedactaVeu / València.

Les marxes per la dignitat tornen a eixir als carrers de les principals urbs del País Valencià aquest dissabte, dia 25 de febrer. En concret, s’han convocat manifestacions a les ciutats de València -plaça de Sant Agustí, 12 hores-, Elx -plaça de les Xemeneis, 12 hores- i Alacant -Auditori de la Diputació, Passeig Campoamor s/n, 19 hores.

Intersindical Valenciana ha fet una crida als valencians i a les organitzacions socials i sindicals a participar en aquesta mobilització estatal i descentralitzada que tindrà lloc en nombroses ciutats del conjunt de l’Estat espanyol “per a defensar el sistema públic de pensions i dels serveis públics i contra la pobresa energètica i les polítiques antisocials del govern” espanyol. Les concentracions estan convocades per les Marxes de la Dignitat –espai unitari que agrupa a desenes d’entitats i activistes socials.

Segons defensa Intersindical, “cal una mobilització social i sindical sostinguda en el temps per a fer front a les polítiques que està aplicant el govern espanyol contra els treballadors, el conjunt de la ciutadania i contra els drets i prestacions socials que tant d’esforç i lluites ens ha costat aconseguir”, per la qual cosa considera “necessària i oportuna” la convocatòria de les Marxes de la Dignitat i “tornar a eixir al carrer per a exigir els nostres drets i per mostrar la solidaritat amb totes les persones i col·lectius que lluiten per una vida amb dignitat”.

La mobilització d’aquest 25 de febrer posa l’accent en la defensa del sistema públic de pensions “que està sent atacat pels poders econòmics i polítics per a fer de les pensions un negoci”. Intersindical defensa una pensió mínima de 1080 euros al mes i per 14 pagues, al temps que exigeix la derogació de les reformes de les pensions acordada el 2011 i la reforma imposada pel PP el 2013. El sindicat també posa de manifest la necessitat d’oposar-se als tractats internacionals com el CETA, TTIP o TISA, “que seran molt perjudicials per als drets de la classe treballadora i de l’economia valenciana”; advoca per la “necessària” reforma de l’article 135 de la Constitució, i s’oposa als objectius de dèficit imposats per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa