Diari La Veu del País Valencià
Casa Pinet fa l’últim esforç per a no desaparèixer de Tàrbena
SFJ / Tàrbena

“La cosa no pinta bé”, respon amb resignació Jeroni Pinet, hereu i uns dels propietaris de Casa Pinet, el considerat “santuari del País Valencià”. Només li queda fer un últim esforç per a no desaparèixer de Tàrbena (la Marina Baixa) que consisteix a convocar una concentració el proper 4 de març a la plaça, a tocar del restaurant i de l’ajuntament. “Cadascú que porte el que sàpiga tocar: una dolçaina, un tabalet, i si no, una perola per fer bona cosa de soroll”, apunta un Pinet abatut. La concentració amb el lema “No al tancament de Casa Pinet” ja ha rebut l’adhesió de polítics com Joan Baldoví de Compromís, David Rodríguez i Raquel Pérez d’EUPV i artistes com Pep Gimeno Botifarra, Panxo de Zoo o Paco Muñoz, entre molts altres que Casa Pinet ha anat penjant a Facebook, on prompte es veuran les adhesions de Ricardo Sixto d’EUPV i l’advocada Cristina Almeida, segons ha relatat Pinet a aquest diari.

“La llei diu que si volen ens poden fer un contracte fins a 20 anys per ser un lloc turístic”, de manera que Casa Pinet es podria quedar on està, però des de l’ajuntament “ens diuen que, com a màxim, 4 anys i res més” una proposta que no accepten, i afegeix que, donades les circumstàncies, “val més morir dempeus que viure agenollat tota la vida”.

>

Tanmateix, el proper 20 de març tindrà lloc el judici en què, des de Casa Pinet, no descarten que el jutge diga que el restaurant s’ha de tancar. Si és així “es tancarà”, assegura, “però qui més perdria seria el poble de Tàrbena”.

“Els vam proposar anar al nostre local propi”, situat als afores de Tàrbena, “i que ens donen les llicències, però no ho veuen clar perquè el local es troba sobre uns terrenys que són meitat rústic meitat urbà”.

>

Descarten per complet que Casa Pinet puga eixir de Tàrbena. “No s’ha de moure”, sentencia. “Estem lluitant perquè es quede al local on s’ha format durant 42 anys”. Podria haver-hi una alternativa, ja que “ens ofereixen el local de la piscina del poble, però s’ha de quedar on està perquè és un lloc cultural” o, en qualsevol cas, traslladar-se al local que és propietat de la família amb la llicència que hauria de lliurar el consistori.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa