Diari La Veu del País Valencià
Morera fa de voluntari lingüístic amb el secretari primer de les Corts
RedactaVeu / València

El Voluntariat pel Valencià d’Escola Valenciana continua obrint-se camí i en aquest cas ho fa en l’administració pública, més concretament en les Corts Valencianes, amb la qual cosa “ha fet un pas endavant en la promoció i ús del valencià dins de l’àmbit de les administracions públiques, alhora que ha incidit en la creació de nous parlants de valencià”, en paraules del president de l’entitat cívica, Vicent Moreno. Amb l’aplicació d’aquest programa es millorarà el valencià dels aprenents, i s’aconseguirà així oferir un millor servei a la ciutadania.

La presentació de les primeres 60 persones participants en el Voluntariat pel Valencià s’ha desenvolupat a l’Andana del Palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes, i ha comptat amb les intervencions del president de les Corts, Enric Morera; el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno; la cap de servei de publicacions de les Corts, Mónica Fernández, i la responsable del programa del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza. L’èxit del programa s’ha fet palès en la gran participació, que ha motivat la creació d’una llista d’espera.

>

Vídeo: Canal Escola Valenciana.

El portaveu d’Escola Valenciana ha manifestat la satisfacció d’introduir aquesta iniciativa en les Corts, i a més, ha exposat que “gràcies al Voluntariat pel Valencià, les parelles lingüístiques potencien valors de solidaritat i d’altruisme”.

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, parella lingüística del secretari primer de les Corts, Emilio Argüeso, ha expressat que “estimar la llengua és estimar el territori, la cultura; la llengua…, és el nostre tret identitari més important i l’hem de protegir” i ha al·ludit a la importància d’aprendre llengües com una aposta de futur.

Voluntariat pel Valencià en les Corts

Foto: Escola Valenciana.

Les 25 parelles lingüístiques que s’han inscrit desenvoluparan les 10 sessions conversacionals del programa fins al mes de juny. La coordinadora del projecte d’Escola Valenciana, Dariana Groza, ha explicat com es desenvolupen les trobades entre aprenents i voluntaris, i ha presentat els tàndems.

La cap de servei de publicacions de les Corts, Mònica Fernández, que és una de les voluntàries, ha volgut fer valdre aquest programa des del punt de vista de la creació “de nous espais de comunicació, en un ambient relaxat, a través de converses, sense exàmens”, així que “farem amics”.

Tots els departaments representats

Pràcticament tots els departaments de la Cambra estan representats en la llista de voluntaris i aprenents. Un total de 14 diputats i diputades de diferent signe polític han fet parelles lingüístiques dels treballadors i treballadores; fins i tot, la metgessa de les Corts, s’ha inscrit en el Voluntariat pel Valencià amb la intenció de poder atendre els pacients en valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa