Diari La Veu del País Valencià
Les representats de l’associació Adona’t presenten l’exposició Lite-rates

RedactaVeu / Mariola Nos / Vinaròs

‘Adona’t’, l‘Associació de Dones Nacionalistes “Terra” de Castelló de la Plana (la Plana Alta) passen per l‘Espai Mariola Nos per parlar de la seua nova proposta, l’exposició “Lite-rates. Mamíferes de la cultura”, que posarà el focus en les dones que es dediquen al món de la literatura, però centrant-se en les que no són les creadores, sinó bibliotecàries, llibreteres, editores, impressores, assessores comercials, narradores, contacontes, investigadores… al capdavall, grans consumidores de llibres.

Carme Pinaya i Sònia Querol, representants d’Adona’t, expliquen en l’entrevista que aquesta iniciativa va sorgir en part arran del programa de ràdio mensual que realitzen a UJI Ràdio, on parlen de literatura i entrellacen cançons, però sempre amb les dones com a protagonistes.

L’exposició s’inaugurarà aquest diumenge, 5 de març a les 11 hores, al Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana, acte que estarà amenitzat amb el concert d’Arantxa Domínguez i Xiomara Abello.

>

Vídeo: Canal Mariola Nos.

Fins al 31 de març es podrà veure aquesta proposta on hi figuren 18 dones que estan immerses en el món del llibre i de la lectura sense ser autores, les Lite-rates són: Lledó Maicas (1960-2015) a qui Adona’t vol dedicar l’exposició, Fàtima Agut, Gabriela Beltrán Albesa, Lledó Beltran, Júlia Castañ i Centelles, Gessamí Forner, Anna Garcia Pitarch, Sara Guimerà, Íngrid Lafita Balaguer, Susanna Lliberós, Rosa Monlleó Peris, Tània Muñoz i Marzà, Adelina Navarro Santamaria, Mariola Nos, Carme Pinyana Garí, Amparo Ríos Dosdà, Marta Senent Ramos i Núria Vizcarro Boix.

Adona’t

L’Associació de Dones Nacionalistes “Terra” (Adona’t), fundada a Castelló de la Plana el 2003, té com a objectius principals la promoció de la dona i del saber femení, la preservació i difusió de la cultura i llengua pròpia del País Valencià i la integració de grups minoritaris, en tots els àmbits, socials, polítics i culturals, amb incidència especial i destacada pel que fa a la Universitat Jaume I.

Imatge: Adona’t.

Per aconseguir aquestes finalitats, Adona’t participa en els fòrums adients, i empren activitats concretes com són exposicions amb diferents temàtiques reivindicatives, articles d’opinió en els mitjans de comunicació, grups de discussió, i altres mesures de pressió que puguen portar a les bones pràctiques associades a la igualtat d’oportunitats i la conciliació familiar, principals dificultats amb què s’enfronten els projectes de les dones.

Comparteix

Icona de pantalla completa