Diari La Veu del País Valencià
Un alcoià guanya una cursa sobre gel de 230 km a Lapònia

RedactaVeu / ARAMULTIMÈDIA / Lapònia.

Vicente Juan Garcia, resident a Alcoi, ha guanyat la cursa Ice Ultra de Lapònia, per a la qual ha hagut de recórrer 230 quilòmetres durant 5 etapes en què ha estat en marxa 28 hores i 30 minuts a temperatures entre els 5 i els 20 graus negatius, tal com ha publicat Ara Multimèdia.

Aquesta cursa sobre gel, emmarcada dins del circuit Beyond the ultimate, ha destacat per la seua duresa, amb una etapa de més de 9 hores corrent amb raquetes i forts vents que dificultaven la visió, que comportà que aquest corredor haguera de realitzar-la en solitari durant eixa jornada. La prova s’ha disputat en autosuficiència, el que vol dir que els corredors havien de portar tot el menjar necessari per als 5 dies des del primer dia, així com que havien de dormir en tendes damunt de la neu.

Segons Vicente Juan García, “aquest tipus de proves extremes t’obliguen a controlar tots els detalls. Si descuides alguna cosa, per xicoteta que siga, estàs fora de la carrera. Els bidons d’aigua es congelaven si deixaves de controlar-los, els dits de la mà havies de tenir-los en continu moviment i amb molt de compte amb les caigudes en el gel i els llacs gelats. Sens dubte, aquesta carrera m’ha exigit donar més del que mai abans havia donat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa