Diari La Veu del País Valencià
Les valencianes, convocades a l’Aturada Internacional de Dones el 8 de març

RedactaVeu / EP / València.

El pròxim dimecres 8 de març, dia internacional de la dona, serà amplament commemorat al llarg i ample del País Valencià, ja que molts ajuntaments tenen preparada una programació especial. Alhora, hi haurà diverses organitzacions que han convocat manifestacions, així com aturades, com és el cas dels col·lectius d’Alacant, Elx i Intersindical Valenciana que s’han sumat a la convocatòria internacional en què es farà una “aturada en el treball, en la tasca de cures i en el consum”, amb especial menció a la vaga de dones que ha convocat el moviment “Ni una menos” a llatinoamèrica, un grup que va nàixer l’estiu de 2015, en resposta a la successió d’assassinats a dones que pateix Argentina.

Des de l’Àrea de Dones de la Intersindical Valenciana exigeixen als poders públics del País Valencià, de l’estat i a les instàncies internacionals, determinació i tolerància zero a la discriminació i la violència cap a les dones. És per això que han elaborat diversos materials on s’expliquen els motius de l’Aturada Internacional de Dones, i sobre com actuar aquest dia als centres de treball.

El sindicat ha comunicat a l’autoritat laboral l’aturada de dones per al dia 8 març sota el lema “La solidaritat és la nostra arma”. De manera més específica, Intersindical Valenciana explica que la convocatòria consisteix en una aturada a tots els centres de treball, sense distinció, i convida les dones, individualment i col·lectivament, a adherir-se i donar suport a la mobilització fent el seguiment de l’aturada. És a dir, una aturada laboral que suposa el cessament de l’activitat laboral als centres de treball entre les 12 i les 13 hores i una concentració a les seues portes, en una zona que siga visible per a la ciutadania amb un cartell senzill exposant els motius de l’aturada. A més, animen a fer servir xiulets o cassoles per fer-se sentir i fer selfies, fotos i vídeos de l’acció per compartir-los en les xarxes amb el hashtag #8mAturadaDones. A les 13.00 acaba l’atur laboral.

Imatge: Intersindical Valenciana.

Així mateix, el sindicat també insta a fer vaga de consum durant tota la jornada i a no fer cap activitat domèstica (llavar, planxar, etc.). A més, Intersindical Valenciana ha convocat concentracions durant l’aturada, de 12 a 13 hores, a Alacant a la plaça de la Muntanyeta, a Castelló de la Plana en la subdelegació del govern (plaça de Maria Agustina) i a València en la Torre 3 del Centre administratiu Nou d’Octubre (carrer de Castán Tobeñas, núm. 77).

La Plataforma Feminista d’Alacant, també per al dimecres 8 de març, ha convocat una vaga de consum durant tot el dia, una aturada parcial en els llocs de treball de 12 a 13 hores i una posterior manifestació a les 19.30h a la plaça dels Estels amb el lema “Feministes en lluita, pels drets de les dones, juntes som més”.

En el cas d’Elx, la convocatòria d’aturada serà de 12 a 12.30 hores i afecta l’àmbit laboral, acadèmic i de tasques de cures. A més, a la vesprada, a les 18 hores tornaran a fer una aturada per tal de coincidir amb la parada internacional, en aquest cas es concentraran a la plaça de les Flors, per a posteriorment, a les 20.30 hores, començar una manifestació des de la plaça de l’Aparadora que acabarà en la plaça de Baix amb el lema “Contra les violències, resistències”. Tots aquests actes estan convocats per ‘Elx pel dret a decidir’ i ‘Melíades Elx’.

Imatge: Moviment Feminista de València.

A València també hi ha convocada una manifestació que s’iniciarà als Jardins del Parterre a les 19.30 hores amb el lema “Dones, lliures i arreu d’un món sense fronteres”, convocada en aquesta ocasió pel Moviment Feminista de València.

En el cas de Castelló de la Plana, la manifestació començarà a les 19 hores des de la plaça de Maria Agustina.

I ja dies més tard, concretament el divendres 10 de març, a Santa Pola hi ha convocada a les 20 hores en la Glorieta una marxa amb el lema “Les dones prenen el carrer”, organitzada per Veus de Santa Pola.

Comparteix

Icona de pantalla completa