Diari La Veu del País Valencià
Maestrat Viu convoca la quarta edició dels seus premis

Mariola Nos / Vinaròs.

Pau Fabregat, el nou president de l’associació Maestrat Viu, col·lectiu en defensa de la llengua i de la cultura del Maestrat, ens parla de la pròxima edició dels Premis Maestrat Viu. Premis que foren instituïts el dia 25 de gener del 2014 i que enguany arriben a la seua quarta edició. L’associació fa una crida a la participació per proposar al jurat les candidatures que considere convenients a qualsevol dels premis que es convoquen.

Enguany aquests guardons comptaran amb quatre categories: Premi Carles Salvador a la trajectòria personal, Premi Pere Labèrnia a la trajectòria col·lectiva, Premi Alfred Giner Sorolla a la iniciativa anual personal i Premi Seidia a la iniciativa anual col·lectiva. El període per presentar les propostes de candidatura està comprés entre el 18 de febrer i el 18 de març del 2017 i es pot fer a través d’aquest formulari on també hi figuren les bases.

>

Entrevista a Pau Fabregat. Vídeo: Canal Mariola Nos.

La dissenyadora Anna Romeu Pla, de Canet lo Roig i formada a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, ha estat l’autora del cartell d’aquesta edició. Es tracta d’una superfície llisa amb una retalladura en què destaca la M, que permet veure el cel irradiant una rama de carrasca i una rama d’olivera que ofereixen els seus fruits. Els fruits de la normalitat d’un país i d’una llengua que conviden a participar d’un futur amb una visió pròpia del món, tal com explica Maestrat Viu en un comunicat.

Per un altre costat, des d’aquest col·lectiu també expliquen que, els guardons que es lliuren el dia de la gala són obra de l’únic ferrer de forja artística del Maestrat, Lluís Ferrer Ferreres, conegut artísticament com a Ferr, que des del taller de Sant Jordi va elaborar una peça que representa un arbre profundament arrelat a un territori i que ha arribat als nostres dies gràcies a la cura que n’han tingut les persones.

La gala de lliurament dels Premis tindrà lloc a les 19 h del dia 20 de maig a la localitat de Sant Mateu, a l’Auditori Municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa