Diari La Veu del País Valencià
El PP diu que la nova RTVV no pot dir-se ’À.’ perquè coincideix amb un eslògan independentista

Redactaveu / EP / València.

El grup popular ha avançat aquest dijous que demanarà al Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) que “reconsidere” la decisió de triar la denominació ‘À.’ (‘À punt’) per a la nova radiotelevisió pública i que “se’n torne arrere” perquè l’ens “no pot tenir com a nom l’eslògan de l’independentisme català”.

El diputat del grup popular, Jorge Bellver, ha assenyalat que ha parlat amb part de la resta de grups parlamentaris i “no hi ha ningú content” amb el nom. Malgrat “donar per bona” la “casualitat sorprenent” de la denominació amb el citat eslògan, ha indicat que no volen que “aquesta casualitat sorprenent es convertisca en casualitat sospitosa”.

Per açò, ha explicat que la petició serà traslladada al Consell Rector per mitjà del seu representant en aquest òrgan. Malgrat que Bellver ha admès que “es va fer una valoració de bona fe” de les denominacions presentades al concurs, ha indicat que ha sorgit la polèmica perquè ‘À punt’ va ser l’eslògan de l’independentisme.

C’s: “Empar Marco i ara ‘À punt’

El diputat de Ciutadans, Antonio Subiela, ha apuntat que el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) hauria de “reflexionar” i veure “si pot reconduir la situació” després de la polèmica sorgida arran de l’elecció d”À.’ (‘À punt’) com a nom per a la nova radiotelevisió perquè “començar amb més polèmiques no és començar amb bon peu”.

En els passadissos de les Corts Valencianes, el parlamentari ha assenyalat que després d’un procés que ha reconegut com a “transparent i net” s’ha triat una denominació que “sembla tenir mil aplicacions ja en empreses privades”, va ser usada també per l’Ajuntament de València i “també s’identifica amb el moviment independentista català”. “Si li sumem les ombres que ja tenia en el passat d’Empar Marco –la directora general– en Tv3, ens inquieta, no ens agrada”, ha advertit.

Per açò, considera que el Consell Rector “hauria de replantejar-se si se segueix” avant i amb el desenvolupament del logo i la campanya de comunicació pot “revertir aquesta situació” perquè “els valencians no volien una televisió com la que es va tancar, manipulada, però tampoc volen una altra televisió igual i venuda a l’independentisme català”.

Subiela ha explicat que tirar arrere aquest procés d’elecció, que tenia unes bases i que ha sigut net, “és complicat” i el Consell Rector ha de donar una solució que, al seu parer, no passa per “tancar un sobre i obrir-ne un altre a veure si ens agrada”.

El Botànic, a favor

En contraposició a l’actitud del PP i Ciutadans, els grups que donen suport al govern del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han mostrat aquest dijous el seu respecte a la independència del consell rector de la CVMC per triar el nom de la nova radiotelevisió tant en el concurs triat com a fórmula com en l’elecció final, per unanimitat dels seus membres, i han advertit de la necessitat de respectar aquesta autonomia per no tenir una televisió “polititzada”.

No és “À.”, sinó “à.mèdia”

La directora general de la nova RTVV, Empar Marco, aparentment aliena a la polèmica, ha informat a través del seu compte de Twitter que el nom que ha escollit el Consell Rector de la CVMC no és “À.”, sinó “à.mèdia”.

A més a més, indica que el nom “està per desplegar” i, en aquest sentit, espera que els publicistes facen la seua feina.

Comparteix

Icona de pantalla completa