Diari La Veu del País Valencià
L’EMT oferirà 3 milions de places d’autobús durant les Falles

Ignasi Muñoz / València

Els autobusos municipals de València disposaran de mig milió de places més que l’any passat durant els dies de Falles, en concret del 15 al 19 de març. La cobertura n’arribarà als tres milions amb el reforç de les línies nocturnes, que duplicaran la freqüència de pas fins a les tres de la matinada.

El regidor de Mobilitat Ciutadana, Giuseppe Grezzi, i el gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia, han oferit les dades en una roda de premsa on Grezzi ha fet una crida perquè habitants i visitants “deixen el cotxe als afores i opten per caminar, anar en bicicleta o agafar el transport públic”.

L’augment del servei es concreta, a més, en l’ampliació de l’horari de 20 línies, algunes fins a les dos de la matinada, i el pas ininterromput durant 24 hores d’altres 13 rutes. La línia 25, que cobreix els pobles del sud, funcionarà fins a les 2.30, hora d’eixida dels darrers combois cap al Perelló i el Palmar. La nit de la Cremà, a més, hi haurà 70 autobusos circulant des de les 23 hores.

Fins l’any passat, 13 línies que durant la resta de l’any travessen el centre coincidien al carrer del Poeta Querol. Set d’aquestes rutes traslladen el seu punt d’eixida a la plaça de Tetuán a fi d’evitar les aglomeracions de combois i passatgers que es produïen, sobretot, després de les mascletades.

Davant de la possibilitat de vaga de Metrovalència, l’empresa d’autobusos ha previst reforços extra per a les hores que els trens no circulen. Aquest contingent només es posarà en marxa si l’aturada dels ferrocarrils es confirma.

Comparteix

Icona de pantalla completa