Diari La Veu del País Valencià
València en Comú debat el seu futur com a força política
EP / València

La plataforma municipalista València en Comú, des de la seua posada en marxa al setembre del 2014, en què s’han produït “consensos i disensos, acords i disputes i crisis diverses”, celebra aquest divendres i dissabte, 10 i 11 de març, una assemblea reconstituent amb l’objectiu de “pensar, reflexionar, trobar i construir”, juntament amb representants d’altres formacions locals integrades en Podem, com ara Barcelona en Comú, Ara Madrid, Castelló en Moviment i Marea Atlàntica -A Corunya-.

El grup municipal de VALC a l’Ajuntament de València ha organitzat aquest fòrum davant “la necessitat de celebrar aquesta assemblea reconstituent i repensar-nos a fons” dos anys després de la seua engegada com a plataforma ciutadana. La trobada tindrà lloc a València en l’Associació Veïnal i Cultura Tres Forques, segons han informat en un comunicat.

En aquest sentit, la formació ha apuntat com a objectius d’aquesta assemblea “generar un espai de reflexió i debat, implicar tant les persones que formen part de València en Comú com la ciutadania compromesa en un projecte municipalista plural i repensar, consensuar i decidir entorn dels pilars fundacionals de la plataforma, que són l’ètica, l’organització i l’acció política”.

Des de la seua creació, VALC “es va constituir com a partit instrumental, va organitzar una campanya electoral vertiginosa i va aconseguir tres regidors a València i un diputat provincial en les últimes eleccions municipals”, recorden des de la formació local..

Consulta oberta

Per a aquest fòrum, sota el lema #ConstruirenComú, VALC ha seguit un procés que va arrancar amb una primera fase d’elaboració de propostes per al debat. Tots els documents rebuts s’han pujat a la pàgina web (www.valenciaencomu.org/es/) per a la seua consulta i la seua anàlisi, que va culminar diumenge passat 5 de març. La segona part és l’assemblea d’aquest cap de setmana, per a la qual la formació ha previst “una facilitació participativa, col·laborativa i basada en la transformació de conflictes amb la finalitat d’afavorir la reflexió, el treball col·laboratiu i la generació de consensos”.

L’assemblea reconstituent de VALC començarà a les 18 hores d’aquest divendres amb una sessió en la qual s’abordarà el bloc ètic, mentre que el component polític es debatrà dissabte 11 de març després que, a les 11 hores, intervinguen els representants de Barcelona en Comú, Marea Atlàntica, Castelló en Moviment i Ara Madrid. Seguidament, hi haurà una pausa per a un menjar de germanor a les 14.30 hores i, dues hores més tard, la plataforma debatrà el bloc organitzatiu.

La tercera fase serà la de la votació de les propostes debatudes en l’assemblea presencial, una votació telemàtica en la qual podran participar totes les persones inscrites al cens de València en Comú. Els interessats podran registrar-se fins a diumenge vinent, 12 de març, i la votació final serà del dimarts 21 al dijous 23 d’aquest mes. Des de València en Comú confien que aquesta iniciativa “servisca per a reforçar i rellançar la plataforma municipalista fins a les pròximes eleccions municipals” del 2019.

Comparteix

Icona de pantalla completa