Diari La Veu del País Valencià
Un recurs judicial pot paralitzar la moció de censura de Tavernes
EFE / València

Segons han informat fonts d’aquest Consistori, governat en coalició per PSPV-PSOE i Compromís, si l’edil Vercher formara part del grup de regidors no adscrits, com es defensa en el recurs presentat, la moció de censura no podria prosperar atenent a la coneguda com a ‘Llei antitransfuguisme’.

La Llei Orgànica de Règim Electoral General, respecte a les mocions de censura, contempla que si algun dels regidors proponents ha format part del mateix partit que l’alcalde o ha deixat de pertànyer al grup al qual es va adscriure al principi del seu mandat, la majoria exigida es veurà incrementada en el mateix nombre de regidors que es troben en tals circumstàncies, deu en aquest cas.

Vercher (EU) va sol·licitar la suspensió cautelar de la seua expulsió com a edil d’Esquerra Unida, que es va produir al març de 2012, petició que li va ser concedida per una jutgessa del contenciós administratiu de l’Audiència Provincial de València en segona instància.

Aquesta suspensió cautelar ha sigut recorreguda ara per l’Ajuntament de Tavernes, la lletrada del qual entén que la jutgessa que va admetre la citada suspensió cautelar va incórrer en una errada d’interpretació, en entendre que el ple no es va oposar a la mateixa.

El secretari de l’Ajuntament ha tramitat la moció de censura, en la qual es proposa com a alcalde l’actual portaveu del PP, Manuel Vidal, i el ple extraordinari en el qual es debatrà està convocat per al pròxim dia 29 a les 12 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa