Diari La Veu del País Valencià
Els 7.000 militants del PPCV trien Isabel Bonig amb el 97% dels vots

Ignasi Muñoz / València

Isabel Bonig continuarà sent la presidenta del PP valencià després de les primàries celebrades ahir. El recompte oficial li va atorgar 6.645 vots dels 6.824 emesos, un 97,38%. Amb un cens de 7.006 militants amb dret de sufragi, la participacio va arribar al 97,4%.

Per circumscripcions, a la de València van votar 3.236 persones, amb 3.157 vots per a Bonig. De les 2.324 paperetes de la d’Alacant, la presidenta en va rebre 2.301. A la de Castelló van votar 1.264 afiliats, 1.187 dels quals van donar la confiança a l’exalcaldessa de la Vall d’Uixó (la Plana Baixa). La contundència de la victòria de l’actual presidenta del PP converteix el XIV Congrés dels populars valencians en un simple tràmit de ratificació de Bonig, tot i que la possible impugnació del procés pot complicar el lideratge.

El seu únic rival, José Luis Bayo, va descavalcar tot just començada la cursa quan va decidir retirar-se per a no legitimar una votació que, al seu parer, no revestia les mínimes garanties democràtiques. Bayo hi va renunciar com a protesta perquè no se li va facilitar el cens de militants amb dret a vot i, per tant, ni ell ni els seus col·laboradors no van poder supervisar si tots aquells que acudien a votar estaven “al corrent del pagament de les quotes”, condició indispensable per al sufragi. Bayo va impugnar judicialment la votació i va intentar, sense èxit, que se suspenguera.

“Com vols que em presente a un procés que no em crec?”, va declarar Bayo a La Veu minuts després d’anunciar la renúncia. El fins a ahir candidat a la presidència del PPCV va negar que la jutgessa haguera desestimat la seua impugnació a aquestes primàries, sinó que “no ha acceptat les mesures cautelars” que demanaven la suspensió immediata de la votació. Bayo va aclarir que el procés judicial continuarà i que existeix la possibilitat “que s’anul·le el congrés, com ja va passar a Gijón”.

José Luis Bayo en un acte de campanya per a les primàries del PPCV / LA VEU

Ahir, a penes 7.006 afiliats estaven convocat a les urnes. Cal recordar que el març de 2013, amb Alberto Fabra de president i Serafín Castellano de secretari general, el partit va declarar una afiliació de prop de 150.000 membres. La xifra dels cens de votants d’aquestes primàries, doncs, representa el 4,67% del total de militants declarats ara fa just quatre anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa