Diari La Veu del País Valencià
Lambda celebra el festival ‘Mostra la ploma’ per la diversitat sexual, familiar i de gènere

EP / València.

Lambda, el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de València, celebrarà en el mes de juny la tercera edició de ‘Mostra la ploma’, el festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, familiar i de gènere. L’activitat tindrà lloc en diferents espais i presenta com a novetat un concurs de pel·lícules amb premis d’entre els 2.000 i els 900 euros per a les persones guanyadores, segons ha informat el col·lectiu en un comunicat.

El termini de selecció de projectes estarà obert fins al pròxim 24 d’abril i hi podran participar tots els llargmetratges i curtmetratges documentals o de ficció que aborden la diversitat sexual, de gènere i familiar de les comunitats LGTBIQ+ i que hagen finalitzat la seua producció amb posterioritat a l’1 de gener de 2014. Les propostes no podran estar estrenades comercialment al País Valencià abans ni durant la celebració de la mostra.

3a edició de ‘Mostra la ploma’. Imatge: Lambda.

Els participants podran optar a tres categories diferents. La categoria A esta dotada amb un premi de 2.000 euros per a llargmetratges documentals (amb una durada igual o superior als 60 minuts). La categoria B té un premi de 900 euros per a curtmetratges documentals (amb una durada igual o inferior als 30 minuts, inclosos els crèdits) i la categoria C, 900 euros per a curtmetratges de ficció (amb una durada igual o inferior als 30 minuts, inclosos els crèdits).

Per a ampliar informació podeu consultar les bases i per a inscriure’s haureu d’emplenar aquest formulari.

Activitats culturals

A més, enguany ‘Mostra la ploma’ posa també en marxa la secció Panorama dedicada a oferir llargmetratges de ficció sobre la realitat LGTBIQ que no solen estar presents en les programacions de les sales de cinema. Aquest festival integrarà, paral·lelament a les projeccions cinematogràfiques, una programació d’activitats i propostes de caràcter cultural com a acompanyament a la celebració de l’Orgull LGTB de 2017.

Per la seua banda, el coordinador de Projectes Culturals de Lambda, Luis Noguerol, ha expressat el seu desig que el festival “siga un espai de referència per la seua qualitat i projecció social”. “La cultura i les arts són una eina poderosa per a lluitar contra els prejudicis i l’odi”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa