Diari La Veu del País Valencià
Castelló enceta les festes de la Magdalena

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Castelló de la Plana commemora, a partir d’aquest dissabte, els orígens de la ciutat en record del trasllat dels primers pobladors des de la muntanya a la fèrtil plana en una nit fosca en la qual es van valer de fanalets i canyes, dos elements que han esdevingut símbols identificatius de les festes de la Magdalena.

La Cavalcada del Pregó és l’acte central protagonista d’aquesta primera jornada festiva. Es tracta d’una desfilada que compta amb la participació de comparses i carrosses, a més de les reines de les festes i el pregoner, que explica el mite de la fundació de la ciutat. L’acte començarà a les 16 hores i recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat fins a l’avinguda del Rei en Jaume. Tot seguit, tindrà lloc l’anomenada ‘enfarolada del Fadrí’ a la plaça Major. Es tracta d’un espectacle pirotècnic que es fa al campanar de la plaça Major, aquest cop a càrrec de la Pirotècnia Reyes Martí.

La programació d’aquest dissabte es completarà amb el Magdalena DJ’s Festival al recinte de concerts; amb actuacions musicals als sectors de les gaiates; amb revetles, i amb l’eixida, a les 00.00 hores, de les gaiates del magatzem i la seua arribada a la ciutat pel carrer Sant Roc.

El president Puig i el conseller Marzà, en una anterior edició de la Romeria de les Canyes.

Les festes de Castelló de la Plana, declarades d’Interés Turístic Internacional, continuaran diumenge amb la tradicional romeria de les canyes fins a l’ermita de la Magdalena i es perllongaran fins a diumenge 26 de març, en què el Magdalena Vitol posarà el punt final.

Comparteix

Icona de pantalla completa