Diari La Veu del País Valencià
Torró (EU): Deixar 14.000 alumnes sense línia en valencià és una vulneració dels seus drets
El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha acusat a la conselleria d’Educació de practicar una “insuportable marginació del valencià. La manca d’oferta de places en la nostra llengua deixarà un curs més a milers d’alumnes sense el dret de poder estudiar en valencià. I el més greu és que la consellera Català tornarà a recórrer a les cortines de fum per a tapar aquesta situació”.

Esquerra Unida reclama la compareixença urgent de Català “perquè done explicacions immediates i resolga aquesta vergonyosa manca d’oferta de línia en valencià”.

Torró acusa al govern de Rajoy “de ser capaç de canviar tota una legislació per satisfer una ínfima minoria que a Catalunya pretén imposar que sols s’estudie en castellà. I ací, Català segueix la mateixa línia, sent incapaç d’atendre a 14.000 famílies en valencià, tenint els recursos i mecanismes per fer-ho”, critica.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà diverses iniciatives parlamentàries, “per exigir que es compleixen els drets de l’alumnat i que s’acabe d’una vegada per totes amb clara marginació que està patint la nostra llengua a les escoles. Existeix un greuge comparatiu més que evident”.

Comparteix

Icona de pantalla completa