Diari La Veu del País Valencià
Puig porta al Congrés la contaminació de l’aigua de la Ribera
RedactaVeu / Madrid

El secretari general del PSPV i diputat al Congrés dels Diputats, Ximo Puig, ha assenyalat que el Govern central ha de “complir amb la seua obligació” de supervisar el compliment del Reial decret 140/2003 sobre criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà, així com vetlar pel compliment de la directiva europea 91/676/CEE relativa a la protecció de les aigües davant la contaminació produïda pels nitrats d’origen agrícola.

Puig, qui s’ha manifestat en aquests termes després de registrar en el Congrés dels Diputats la Proposició No de Llei sobre mesures urgents per a garantir el proveïment d’aigua potable en la comarca de la Ribera, per al seu debat en la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, ha estat acompanyat del portaveu de Medi ambient en el Congrés, José Luís Ábalos, així com d’alcaldes i portaveus de la comarca que s’han desplaçat a Madrid.

Així, ha insistit que “el Govern també té responsabilitat en què, en aquests moments, en la Ribera, no es puga consumir aigua de qualitat”.

Cooperació amb la Generalitat

El dirigent socialista ha explicat que reclamen al Govern de l’Estat espanyol que “adopte les mesures urgents necessàries per a garantir el proveïment d’aigua per a consum de qualitat a tots els habitants de la Ribera”.

Pou d’Aigües de València a Alzira

A més, plantegen que es realitze una “avaluació dels riscos per a la salut pública” que pot haver suposat el consum d’aigua fins al moment de la seua prohibició.

D’altra banda, Puig ha assegurat que també demanen la “cooperació amb la Generalitat per a eliminar o disminuir els agents contaminants empleats en l’agricultura de la comarca afectada, que acaben per incorporar-se a l’aigua de consum”.

Comparteix

Icona de pantalla completa