Diari La Veu del País Valencià
La garra de Dubljevic dóna el primer punt de la final al València Bàsquet (68-62)

Javier Cid / València.

El València Bàsquet va guanyar el primer punt de la final de l’Eurocup en véncer l’Unicaja a la Fonteta en un partit marcat per la bona defensa dels dos equips i que es va decidir en els minuts finals gràcies a l’encert i a la concentració defensiva. Així, l’equip valencià tindrà la primera oportunitat d’alçar el seu quart trofeu el pròxim divendres a Màlaga.

El partit va començar amb un Unicaja molt capficat en el partit. El València ho intentava amb Rafa Martínez però Nedovic, que es creix en aquest tipus de partits, va fer cinc punts seguits per a avançar els malaguenys. L’Unicaja va arribar a tenir un avantatge de deu punts (17-7, min. 6) amb quatre dels seus homes anotant de tres. En eixe moment va aparéixer Joan Sastre que, amb dos triples seguits, va donar confiança als valencians i, amb un gran mat de Will Thomas, va igualar el partit a la fi del primer acte (20-20, min. 10).

El segon quart es va iniciar amb un Unicaja que movia molt més àgilment la pilota i trobava la millor opció per a buscar la cistella, cosa que es va traduir en un 8-0 de parcial (20-28, min. 13). Els visitants es van estirar i el València, a poc a poc, va anar buscant Dubljevic, que acabava d’entrar, per a buscar punts senzills. Va aparéixer de nou, com al primer quart, Joan Sastre i, amb cinc punts, va encendre la Fonteta i va situar el València a dos punts (33-35, min 19). En l’última jugada, el València Bàsquet va tenir la possessió per a empatar i Dubljevic va donar l’empat per a arrodonir el 9-0 de parcial, empatar el partit i encendre la Fonteta al descans (35-35, min 20).

Sam Van Rossom busca passada davant Brooks. Fotografia: València Bàsquet.

El València va memprendre lent d’idees en atac el tercer quart, però un triple de Vives, un revers de Dubljevic i un tir en suspensió de Thomas van contrarestar el 2-6 de parcial (44-44, min 26). El final del quart va tindre molt poc d’encert, amb una anotació molt baixa. Tanmateix, dos triples consecutius de Sato i Thomas van posar per davant el València Bàsquet, per primera vegada, per a disputar els últims deu minuts (50-46, min.30).

El darrer quart va començar amb un València molt intens gràcies a un triple de Van Rossom, que va recuperar la confiança després d’un partit fluix, i cinc punts seguits d’Oriola per a tenir una renda de huit punts, la màxima fins al moment (60-52, min 34). El València Bàsquet va defensar molt bé aquest inici de quart, amb molta intensitat. No obstant això, l’Unicaja no els ho pensava posar gens fàcil, i dos triples de Díez i Frogg van contrarestar el bon moment de València, encara que la diferència seguia a tres punts a falta d’un minut (65-62, min 39). No obstant això, Dubljevic va fer un triple espectacular per a donar sis punts d’avantatge a trenta segons del final i, així, aconseguir la victòria per al València Bàsquet amb un rebot poderós que va donar la pilota i el primer punt de l’eliminatòria. Divendres, a Màlaga, tindrà la primera oportunitat de guanyar l’Eurocup.

Fitxa tècnica:

68 – València Bàsquet (20 + 15 + 15 + 18): Van Rossom (5), Rafa Martínez (4), Sato (7), Sikma (5), Dubljevic (14) – cinc titular – Thomas (8), Sastre (13), San Emeterio (4), Vives (3) i Oriola (5).

62 – Unicaja (20 + 15 + 13 + 14): Díaz (3), Nedovic (5), Waczynski (3), Brooks (11), Omic (8) – cinc titular – Okouo (5), Fogg (8), Díez (7), Smith (3), Lafayette (4) i Suárez (5).

Àrbitres: Luigi Lamonica [Itàlia], Olegs Latisevs [Letònia] i Spiros Gkontas [Grècia].

Incidències: Primer partit de les finals de l’Eurocup disputat a la Font de Sant Lluís amb aforament complet.