Diari La Veu del País Valencià
Un portal de venda de taronges amplia la seua oferta a la fruita d’estiu
EFE / València

El projecte, engegat fa un any, ha decidit introduir més fruiters després dels bons resultats obtinguts amb els cítrics, segons ha informat el seu promotor, Juan José Bas.

Actualment, el 90% de les produccions que s’ofereixen en el portal són cítrics i encara hi ha “molt poca” fruita d’estiu, tot i que confia que els productors d’aquestes collites s’animen a exposar els seus productes en el portal i puguen així incrementar les seues vendes i beneficis.

En el primer any de funcionament del portal, s’ha obtingut un 35% més de rendibilitat en les vendes de les produccions anunciades, que ascendeixen a 1.110, corresponents a més de 120 milions de quilos de cítrics.

Ara s’incorporen més fruites perquè els agricultors puguen oferir més collites en la web, a més de taronges, mandarines, llimons, aranges, caquis i alvocats. Les noves fruites del portal són cireres, bresquilles, nectarines, bresquilles planes, albercocs, prunes, pomes, peres i kiwis.



L’objectiu del projecte és ajudar l’agricultor a obtenir una bona venda i més beneficis de les seues collites, ja que actualment solament reben ofertes dels comerços que coneixen però en el mercat, tant nacional com estranger hi ha més professionals interessats però no tenen eines per a localitzar-los, ha explicat Bas.

En naranjasyfrutas.com els agricultors publiquen les dades de les seues collites (fruita, varietat, població, data d’inici de recol·lecció, venuda o disponible, fotos i altres informacions) i el seu contacte per a facilitar la seua localització als professionals. El portal facilita que els agricultors reben un major nombre d’ofertes de comerços que d’una altra manera no els haurien contractat.

Segons el seu promotor, s’han fet els primers enviaments de collites directament des del camp a clients nacionals i estrangers. En aquests dotze mesos les vendes han sigut al mercat nacional en un 90% i a l’estranger en un 10%, a compradors de França, Alemanya, Holanda i Itàlia, però Bas pretén variar aquesta proporció per a augmentar la venda fora de l’Estat espanyol, on “es paga millor i s’arreplega més benefici” per part de l’agricultor.



La venda sense intermediaris permet que la fruita arribe més fresca a la destinació i no quede emmagatzemada en càmeres. Juan José Bas, agricultor i enginyer agrícola, va engegar la web l’abril de 2012 per a facilitar al productor les opcions de compra en un sector “poc donat a canviar la seua forma de venda habitual”.

Comparteix

Icona de pantalla completa