Diari La Veu del País Valencià
Les proves de cotxes en l’aeroport de Castelló no es repetiran
El secretari autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, ha defensat hui que les proves automobilístiques celebrades a l’aeroport de Castelló van ser “administrativament correctes”, però ha assegurat que no es repetiran perquè l’aeròdrom “ja té bastant soroll mediàtic”.

Marco ha respost d’aquesta manera en la comissió d’Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de Les Corts, a una pregunta de la diputada socialista María José Salvador sobre les proves aerodinàmiques realitzades per l’equip alemany HWA AMG de Mercedes a l’aeroport entre el 21 i el 23 de gener.

Salvador ha denunciat que el contracte mitjançant el qual van cedir les instal·lacions aeroportuàries a una empresa automobilística està signat el mateix dia en què es van realitzar les proves, i s’hi adjunta “una factura de 3.630 euros”, quantitat que es desconeix “amb quin criteri” s’estableix.

Així mateix, ha destacat que la factura es va pagar “24 hores abans” que la Conselleria d’Economia donara cita al PSPV per a veure l’expedient, en el contracte “falten paràgrafs” i hi ha “errors en les signatures”, per la qual cosa, al seu judici, “tot apunta a una simulació de contracte signat a posteriori”.

“Li sembla que aquest contracte que li he descrit és administrativament correcte? No hi ha irregularitats en aquest contracte?”, ha preguntat Salvador, qui s’ha mostrat segura que si no els hagueren “enxampat in fraganti”, el contracte “no haguera existit mai” ni s’hauria efectuat “cap pagament”.

“Sé que hi ha un contracte i una factura i l’acte administratiu està realitzat, els òrgans corresponents ho fiscalitzaran”, ha replicat Marco, qui ha afirmat que l’ús que es va fer de l’aeroport va ser “puntual” i ha recordat que eixe tipus de proves és habitual a Regne Unit i Alemanya.

Comparteix

Icona de pantalla completa