Diari La Veu del País Valencià
Una jornada per a acostar l’art rupestre de Millares als ciutadans
RedactaVeu / Millares

Millares acollirà el pròxim dissabte 8 de juny una jornada dedicada al XV Aniversari de la Declaració com a Patrimoni de la Humanitat de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica.

L’objectiu de la jornada és acostar als veïns de la comarca l’abundant, ric i important art rupestre dispers per coves i balmes al llarg i ample de la Mola de Cortes. Un art rupestre, la importància del qual, va quedar patent ara fa 15 anys amb el reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

La jornada s’iniciarà a les 10 hores amb una visita guiada a la sala de Prehistòria i Art Rupestre de l’Exposició permanent de la Col·lecció Musogràfica José Martínez Royo, al Centre d’Interpretació Mediambiental (CIM).

A partir de les 12 hores al mateix CIM, es comptarà amb la presència del Catedràtic en Prehistòria Mauro S. Hernàndez, de la Universitat d’Alacant, qui aproximarà els visitants a l’art esquemàtic de la conca del Xúquer.

Per la vesprada, des de les 17 hores, una segona ponència a càrrec de la Dr. Trinidad Martínez aproximarà a l’art llevantí, centrant-se especialment en l’art del Macís del Caroig.

Parc Natural Bicorp-Millares
Amb l’objectiu de veure en viu tot allò aprés al llarg de la jornada, a les 18 hores, amb eixida des de la plaça del Hinchidor, es visitarà l’abric de los Chorradores. Malgrat el baix nombre de figures que conserva, és interessant per contenir una de les poques escenes de recol·lecció de la mel en l’art rupestre llevantí complementant, entre altres, la coneguda escena de les veïnes coves de la Araña de Bicorp.
Des de les 19.30 hores, un taller didàctic aproximarà l’art rupestre prehistòric als més menuts, experimentant amb les tècniques i modes amb què decoraren les parets de tantes coves i balmes a Millares.

Comparteix

Icona de pantalla completa