Diari La Veu del País Valencià
Inspecció Educativa alerta de la possible supressió de la línia en valencià en batxillerat
RedactaVeu / Elx

Davant les indicacions de la Inspecció Educativa sobre la possible supressió, el proper curs, del Programa d’Ensenyament en Valencià en batxillerat, la Comunitat Escolar de l’IES Carrús, reunida en assemblea el 4 de juny, demana a la Conselleria d’Educació la continuïtat del citat programa d’ensenyament, que s’aplica des de fa més de 25 anys en aquest centre, amb plena satisfacció per part dels interessats, gràcies als resultats acadèmics aconseguits pels alumnes que l’han seguit.

Els pares i les mares, els alumnes i els professors i les professores reunits, entenen que “no és raonable que, després de l’aposta realitzada per aquesta comunitat escolar pel redreçament lingüístic i cultural del nostre poble i el nostre país, al llarg de gairebé tres dècades, ara de cop i volta vegem escapçat aquest programa educatiu en el batxillerat, sense tindre en compte els esforços realitzats i els interessos que assisteixen les famílies i els alumnes que cursen ara mateix l’ESO i l’Educació Primària, seguint aquest mateix programa educatiu”. I tot això, lamenten, “sense que hi haja possibilitat de continuar estudiant en valencià en cap altre centre d’aquesta zona escolar”.

“No sols demanem la continuïtat del Programa d’Educació en Valencià (PEV) en el batxillerat, també demanem a l’administració que potencie aquest programa educatiu des de l’Educació Infantil fins a l’Educació Universitària; i que atenga les múltiples demandes d’educació en valencià que any rere any queden sense atendre en gairebé tots els nivells educatius”. A més, continuen, “que potencie també l’educació en valencià en el PIP (Programa d’Incorporació Progressiva del Valencià) en tots els centres educatius”.

“Ens manifestem contraris a l’incompliment, per part dels diferents nivells de l’administració, de la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa