Diari La Veu del País Valencià
Presenten 7.000 signatures contra la cessió de sòl públic per a un CIS a Torrent
RedactaVeu / Torrent

La Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent manifesta el seu desacord amb determinades actuacions que s’han produït per part del Govern del Partit Popular i, com que aquesta plataforma “no vol ser còmplice d’actuacions contra l’ensenyament públic, volem posar en clar i denunciar aquests fets davant la societat”, han assegurat fonts de la plataforma.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Torrent va aprovar, en sessió celebrada el dia 6 de maig de 2013, l’expedient per a transmetre amb caràcter gratuït la titularitat d’un immoble de propietat municipal a la Generalitat Valenciana, perquè la Conselleria d’Educació puga dur a terme la gestió de la construcció d’un centre escolar privat concertat.

Ahir, 6 de juny, després d’una campanya de recollida de signatures contra la cessió de sòl públic per a la construcció d’un CIS a la ciutat de Torrent, la Plataforma per l’ensenyament públic de Torrent va presentar al·legacions contra aquesta iniciativa a l’Ajuntament, amb el suport de més de 7.000 signatures.

La Plataforma considera que la creació d’un Centre d’Iniciativa Social (CIS) “no és una demanda de la comunitat educativa torrentina, ni respon a les necessitats educatives de Torrent”. De fet, en les conclusions de l’Informe d’escolarització del curs 2012/2013 de l’Ajuntament de Torrent es proposa sol·licitar a la Conselleria d’Educació començar les obres pendents d’adequació i remodelació dels centres educatius Lope de Vega, Sant Pasqual, La Encarnación, Serra Perenxisa i Tirant lo Blanc, així com la supressió de les aules prefabricades instal·lades en aquests centres; agilitzar les obres de construcció del nou col·legi núm. 10; la creació de l’Escola Oficial d’Idiomes de Torrent; la construcció d’un centre públic de formació de persones adultes, adequat a la demanda actual, i la creació d’un centre integrat específic de Formació Professional a Torrent, que impartisca tant formació reglada com formació ocupacional.

A més a més, aquesta decisió de cessió de sòl urbà municipal a la Generalitat Valenciana per a la construcció i explotació de centres privats concertats escolars “és un exemple de malbaratament de fons públics”, lamenten.

La Plataforma per l’Ensenyament Públic de Torrent estima que aquesta cessió suposarà la donació d’un milió d’euros de les arques municipals a una empresa privada perquè puga fer el seu negoci per un període de 75 anys, a més del que coste la urbanització necessària per tal que el terreny adquirisca la condició de solar.

D’altra banda, les dades d’escolarització dels últims anys assenyalen el transvasament d’alumnat a la privada concertada, la qual cosa confirma el desmantellament dels serveis públics. Així, doncs, s’observa una caiguda del nombre d’unitats en la pública (per exemple, a l’ESO s’ha passat de 73 unitats en el curs 2009/2010 a només 66 en l’actualitat i segons l’arranjament escolar per al curs 2013/2014 desapareixeran 4 unitats d’Infantil i 1 de Primària), mentre que els centres privats concertats tendeixen a créixer en unitats, sobretot en l’Educació Primària.

Comparteix

Icona de pantalla completa