Diari La Veu del País Valencià
La Muixeranga uneix valencians i catalans
Eduard Ferrando / Algemesí

Dissabte es va celebrar a Algemesí la XIV Trobada de Muixerangues que enguany commemora la recuperació de la Muixeranga al poble de la Ribera Alta. Centenars de persones es van acostar a la plaça Major per gaudir d’aquest espectacle que aquest any comptava amb la participació de La Muixeranga i La Nova Muixeranga d’Algemesí, La Moixiganga de Tarragona i els xicots de Vilafranca.

En aquest ambient festiu, on es podia respirar tradició i cultura a cada racó, els assistents han pogut gaudir de la grandesa d’un espectacle que reclama els seu espai al Paìs Valencià. Amb una plaça plena de gom a gom, castellers i muixeranguers s’han agermanat per mostrar part del seu immens repertori. En paraules dels mestres de la Nova Muixeranga i La Muixeranga, Mariano Frein i Juan Beltran, “ha de servir per acostar els dos territoris i gaudir de la unió mitjançant la nostra festa”.
I com sempre, tot acompanyat per la música dels tabals i les dolçaines que feien sonar La Muixeranga mentre les torres cercaven el cel i omplien el poble de tradició i cultura. La nostra cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa