Diari La Veu del País Valencià
Ja n’hi ha prou d’excuses. Quan veurem TV3?
ACN / València

Segons ACPV, la “coartada” per no fer fixar una data d’execució és no disposar d’espai radioelèctric. L’entitat, però, remarca que actualment sí existeix aquest espai perquè el Govern valencià duplica el senyal del canals de Ràdio Televisió Valenciana a través dels dos múltiplex de què disposa.

Acció Cultural del País Valencià ha respost a l’aprovació per part de Les Corts Valencianes de donar vistiplau a un futur acord per a la reciprocitat entre els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Ràdio Televisió Valenciana.

Aquest vistiplau només ha comptat amb el suport del PP mentre que tots els grups de l’oposició (PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) s’hi han abstingut.

L’oposició considera insuficient aquest acord i lamenta que es vincule al respecte a les senyes d’identitat per part de la CCMA.

L’entitat ha considerat “molt positiva” l’assumpció per part de l’executiu de Fabra de la necessitat d’un conveni de reciprocitat però l’ha instat a fixar una data perquè no quede en una simple declaració de bones intencions.

ACPV ha expressat que “s’alegra que finalment s’haja imposat el respecte a la pluralitat informativa, la llibertat d’expressió i l’intercanvi de senyals entre comunitats que comparteixen llengua i cultura”.

Acció Cultural ha agraït el treball i l’esforç de desenes de milers de valencians en la ILP Televisió Sense Fronteres i en les diverses manifestacions i concentracions que al llarg d’aquests anys han reclamat que TV3 es puga continuar veient al País Valencià.

Després de l’acord, ACPV insta Fabra a donar aquest “segon pas” i lamenta que s’escude en la “coartada” de què només disposa de dos múltiplexs i que estan ocupats.

L’entitat ha explicat que el primer múltiplex suma un total de 5 canals de televisió en TDT (els 3 canals de televisió propis -Canal 9, Punt2 i 24.9- i 2 canals cedits a, respectivament, Popular TV i Libertad Digital).

“El segon múltiplex estava totalment lliure fins el 21 de febrer de 2011, quan va passar a ser ocupat pels 3 canals de televisió propis (Canal 9, Punt2 i 24.9) i les dues ràdios autonòmiques és a dir, que el Govern valencià està duplicant l’emissió dels canals de televisió autonòmics propis”, denuncia ACPV, que manifesta que “no estem davant un problema tècnic, sinó polític: de voluntat política de complir allò que es promet”.

ACPV també s’ha demanat perquè el PP no ha acceptat aquest dimecres incloure una proposta per fixar en un termini de 3 mesos màxim l’aplicació del conveni a partir de la seua ratificació, en cas que el ministeri d’Indústria no concedisca abans aquest tercer múltiplex.

Comparteix

Icona de pantalla completa